6
Αυγούστου
2017
- 21:46
Τελευταία τροποποίηση στις 6 Αυγούστου, 2017 - 21:48
Υλικά:
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
4 μεγάλα καλαμάρια
1 ½ κούπα φρέσκια σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ αλάτι
3 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα ζάχαρη
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και 1 κ.σ αλάτι. Θα τα αφήσουμε 1 ώρα και θα στραγγίσουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμάρια. Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα με περίπου 3 -3 ½ κούπες νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη δάφνη και το μπαχάρι. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά και προσθέτουμε τις ροδέλες από τα καλαμάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.
Πηγή κειμένου:
agiameteora