Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μοναστήρι - αριστούργημα στην Αιτωλοακαρνανία (ΒΙΝΤΕΟ)



Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού (Ιερά Μονή Βλοχού) είναι ορθόδοξο ελληνικό μοναστήρι, αφιερωμένο στη Κοίμηση της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Βλοχό στο δήμο Θεστιέων με πρωτεύουσα το Καινούργιο της Αιτωλοακαρνανίας. 

Σε αυτό βρίσκεται και η εικόνα της Παναγίας της Ωραιοτάτης. Το μοναστήρι ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου και αρχές του 13ου αιώνα. Έγινε επανίδρυσή του όμως στα μέσα του 16ου αιώνα. Από το 1834 η μονή διαλύθηκε όπως και άλλα μοναστήρια με διάταγμα του τότε βασιλιά Όθωνα. Η περιουσία , ζώα και άλλα εκποιήθηκαν και καταπατήθηκαν και η μονή εγκαταλείφθηκε και ερημώθηκε. Από τα Ιερά κειμήλια απέμενε ένα Ευαγγέλιο, ένα δισκοπότηρο, μια λειψανοθήκη και η σφραγίδα με την επιγραφή . Σήμερα η Μονή ξαναλειτουργεί με έναν μοναχό.
  
Ο ιερομοναχος πατηρ ιεροθεος  , ο μοναδικος μοναχος  στο μοναστηρι τις παναγιας, κατασκευασε και τελειωσε ενα εκκλησακι μοναδικο στον κοσμο αφιερωμενο στους δυο προφητες  ΗΛΙΑ και  ΕΝΩΧ  ... ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΩΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΕΤΕ...
   
Λιγα λογια για τους δυο προφητες   ΗΛΙΑ και  Ενωχ

Καί τώρα μια ερώτηση: Γιατί θάρθουν ο Ηλίας κι ο Ενώχ να κηρύξουν την εποχή του Αντίχριστου; Δεν θα υπάρουν Επίσκοποι για να κάνουν αυτή την δουλειά; Και γιατί είναι απαραίτητη ειδικά η παρουσία του Προφήτη Ηλία και του Ενώχ; Δεν θα μπορούσε να βγάλει ο Χριστός έναν άγιο αυτή τη εποχή που θα έκενε το θέλημα Του και θα κήρυττε την αλήθεια στον λαό;

Διότι σχεδόν όλοι οι Επισκόποι θα συμπλεύσουν με τον Αντίχριστο!

Ο Προφήτης Ηλίας θάρθει βασικά για ν" αποκαταστήσει την αλήθεια που μπέρδεψαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Θα τους κάνει παραπέρα, γιατί με το να στέκονται στη μέση του δρόμου παχουλοί και κορδομένοι, φράζουν το δρόμο κι εμποδίζουν τον λαό του Θεού να βαδίσει προς την Βασιλεία των ουρανών. Με τον λόγο του, ελεγκτικός ως μάχαιρα, θα τους πετάξει έξω και θα υποδείξει στον λαό το πραγματικό θέλημα του Θεού.

Κι ο Ενώχ τι δουλειά θα κάνει;

Θα μαρτυρεί και θα επιβεβαιώνει τις αλήθειες του Προφήτη Ηλία. Αν ήταν μόνος του ο Προφήτης Ηλίας, το ανθρώπινο πνεύμα θ" αντιμετώπιζε μεγάλον πειρασμό να τον θεωρήσει τρελλόν και φανατισμένο- τη στιγμή μάλιστα που θ" απορρίψει όλη την κρατούσα Εκκλησία, η οποία θα έχει γίνει ένα με την Κρατική εξουσία- και γι αυτό θα τους κρεμάσουν δημοσίως. Διότι ενώ αυτοί θα ξεκαθαρίζουν τα της Εκκλησίας, η ενέργεια τους αυτή θα θεωρηθεί ως έγκλημα εναντίον του Κράτους. Οι δύο αυτοί χώροι, βλέπετε, θα έχουν ταυτιστεί.

Τι νομίζεις ότι θα κάνει ο Προφήτης Ηλίας όταν έρθει; Θα σας μαζέψει να σας κάνει κατηχητικό;

Ο Προφήτης Ηλίας θα μας το πει σκέτα και ωμά. Ή με τον Θεό, ή με τον διάβολο. Κι αν εσύ δεν έχεις μάθει μέχρι τότε να σέβεσαι και να υπηρετείς την αλήθεια στην ζωή σου, νάσαι βάβαιος ότι το ίδιο θα κάνεις κι εκεί τότε. Εάν δεν μπορείς να σταθείς μποστά σ" έναν ελλιπή Επίσκοπο και να του πεις δύο κουβέντες κατά την συνειδησή σου, εν ονόματι της αλήθειας, τότε νάσαι βάβαιος ότι μποστά στον Προφήτη Ηλία θα τρομοκρατηθείς και θα το βάλεις στα πόδια.

{youtube}TfR6Q4faNjA{/youtube}

πηγή Agioritikovima.gr