Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μεταμόσχευση νεφρού



Θετή κόρη σώζει τη ζωή του πατέρα της δίνοντάς του το νεφρό της

Η θετή κόρη του ήταν τελικά και η σωτηρία του. Ο λόγος για τον πάστορα Μπίλι Χάουζ, από την Βόρεια Καρολίνα, που πριν από 27 χρόνια υιοθέτησε ένα κοριτσάκι, που έμελλε να είναι και η μόνη συμβατή δότης νεφρού, που μπορούσε να τον σώσει. 



Μητέρα χάρισε το νεφρό της στην ασθενή κόρη της: Επιτεύχθηκε η μεταμόσχευση

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε  με απόλυτη επιτυχία η μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη. Μάλιστα, γυναίκα 64 ετών, μητέρα, δώρισε τον ένα της νεφρό, στην ασθενή κόρη της, 43χρόνων, που έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και επί έτη υποβάλλονταν σε υποκατάσταση της νεφρικής της λειτουργίας με αιμοκάθαρση.



Μεταμόσχευση νεφρού σε ασθενή με σπάνιο μεταβολικό σύνδρομο

Ένα ακόμη ορόσημο στη νεότερη ιστορία των μεταμοσχεύσεων στην Κύπρο επετεύχθη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής, Βασίλης Χατζηαναστασίου.



Η Selena Gomez έκανε μεταμόσχευση νεφρού- Οι φωτογραφίες και το μήνυμα της pop star

Η pop star, Selena Gomez, σόκαρε σήμερα τους θαυμαστές της, καθώς αποκάλυψε πως έκανε μεταμόσχευση νεφρού το καλοκαίρι που μόλις πέρασε. Η 25χρονη τραγουδίστρια, είναι γνωστό πως πάσχει από λύκο, μια αυτοάνοση ασθένεια του ανοσοποιητικού, από το 2015.



Ζωή στον πατέρα του χαρίζει ο 20χρονος Ξένιος

Ο 20χρονος Ξένιος θα χαρίσει τον νεφρό του στον πατέρα του στην Αγγλία...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Parikiaki του Λονδίνου, ο Ε/κ κ. Γιάννης  Ματζιλλάς, είχε υποβληθεί πριν από 27 χρόνια σε μεταμόσχευση νεφρού, με δότη τη γυναίκα του Χριστίνα.