Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

μεταμόσχευση καρδιάς



Δότρια έσωσε ζωές: Επετεύχθη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς για το 2019

Η δότρια, χάρισε ζωή σε συνολικά 4 συνανθρώπους της. Ήταν η τρίτη δωρεά οργάνων για το 2019. Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς για αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το μόσχευμα έλαβε μια νέα γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για το κατάλληλο μόσχευμα τα τελευταία τριάμισι χρόνια.



Γενναίο μωρό έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και μετά από 10 μήνες στο νοσοκομείο, επιτέλους πάει στο σπίτι του!

Ο Henry Dolan είναι ένα γενναίο μικρό αγόρι! Λίγο πριν τα πρώτα του γενέθλια έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς. Τώρα, μετά από 10 ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, αυτός ο μικρός ήρωας κατάφερε να πάει σπίτι του, όπου οι δυο μεγαλύτερες αδερφές του τον περίμεναν με ανυπομονησία.



Αγωνία για τον μικρό Δημήτρη που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς στη Ρώμη

«Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, διότι η καρδιά του μικρού Δημήτρη ανταποκρίθηκε θετικά και η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή», δήλωσε ο Ιταλός καρδιοχειρουργός Αντόνιο Αμοντέο που ανέλαβε την επέμβαση, την περασμένη Παρασκευή, του τρίχρονου παιδιού που μεταφέρθηκε πριν πέντε μήνες στη Ρώμη, στο καθολικό νοσοκομείο Bambin Gesù, από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό



Επείγουσα μεταφορά 3χρονου στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ των Χριστουγέννων μια πρωτοφανής επιχείρηση μεταφοράς μικρού ασθενή, μόλις 3 ετών, σε εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ιταλίας με απώτερο σκοπό την πιθανή μεταμόσχευση καρδιάς.