Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πέτρος Γαϊτάνος : Γιατί έκανα τη διαφήμιση των Jumbo..



Ο Πέτρος Γαϊτάνος μιλάει πρώτη φορά για το πολυσυζητημένο σποτ και για το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο

Και το φετινό Πάσχα είναι το πρόσωπο των ημερών. Οχι μόνο γιατί ως ψάλτης έχει ταυτιστεί με το κατανυκτικό κλίμα της περιόδου, αλλά γιατί πρωταγωνιστεί στην πιο πολυσυζητημένη διαφήμιση των τελευταίων ετών, στην οποία παροτρύνει τους νονούς να αγοράσουν στα βαφτιστήρια τους λαμπάδες, αφού πρώτα έχει... υποδυθεί τον Πόντιο Πιλάτο, τον Ιούδα Ισκαριώτη και τον πιστό στην Εκκλησία - με την κυρία που βρίσκεται πίσω του να του βάζει φωτιά στα μαλλιά! 

Ο Πέτρος Γαϊτάνος, από την ημέρα που βγήκε στον αέρα η διαφήμιση του Jumbo στην οποία κρατά τον κεντρικό ρόλο, έχει πολιορκηθεί στενά από τα ΜΜΕ για να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους είπε το «ναι». Στην πρώτη του συνέντευξη, ο γνωστός ερμηνευτής μιλά στη «δημοκρατία» για το περίφημο διαφημιστικό, για τον απόηχο που είχε, και στέλνει το δικό του μήνυμα για το Πάσχα.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στο διαφημιστικό των Jumbo;

Η πρόταση μου είχε γίνει από πέρυσι. Δεν μας προέκυψε, και τελικά η διαφημιστική επανήλθε φέτος με μια νέα πρόταση. Μου πρότειναν τρία σενάρια και τελικά επιλέξαμε το συγκεκριμένο. Εψαξα κάθε φράση και έκφραση με κάθε λεπτομέρεια - τα ψάξαμε μαζί με τους ανθρώπους της διαφημιστικής. Η ιδέα ήταν της εταιρίας και τη βρήκα πολύ εύστοχη και έξυπνη. Δεν σας κρύβω πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αποφάσισα να κάνω την εν λόγω διαφήμιση ήταν γιατί ήθελα να «χαλαρώσω» περισσότερο τη σχέση μου με τον κόσμο. Ηθελα να φανεί πως είμαι ένας άνθρωπος με χιούμορ. Να το δουν όλοι οι συμπολίτες μου και όχι μόνο αυτοί που έρχονται στις συναυλίες μου και το γνωρίζουν πως δεν στέκομαι σε κλισέ και σοβαροφάνειες ούτε λογαριάζω τον εαυτό μου για σπουδαίο. Θεωρώ ότι πολύς κόσμος έχει την αίσθηση, λόγω του ρεπερτορίου μου, ότι είμαι υπέρ το δέον σοβαρός και αυστηρός. Ετσι, επιδιώκω να «χαλαρώσω» τη σχέση μου με όλους εκείνους που δεν έχει τύχει να με δουν ζωντανά στις συναυλίες μου. Διότι στις εμφανίσεις μου κάνω πλάκα, λέω αστεία. Με αυτή τη δράση μου είναι σαν να λέω «είμαι εδώ σαν όλους, είμαι καθημερινός και φιλικός». Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως ήθελα, μέσα από την εμπορική πλευρά των πραγμάτων, να φτιάξω κάτι που θα έχει μια ποιότητα, ένα επίπεδο. Να έχει χιούμορ, αλλά να περνάει και ένα μήνυμα. Ηθελα να δείξω πως, ακόμη και σε ένα εμπορικό σποτ, ο Πέτρος Γαϊτάνος μπορεί να αφήσει τη σφραγίδα του.



Δεν φοβήθηκες ότι με αυτή τη διαφήμιση κάποιοι θα σε περίμεναν στη γωνία;

Οχι βέβαια. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Εχω αγαθή σκέψη για όλα αυτά. Τα κάνω και χαίρομαι σαν παιδί. Πάντα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Κάνω μια προσευχή για αυτούς να τους φωτίζει ο Θεός, όπως όλους μας. Δεν ασχολούμαι με το αν κάποιοι έχουν αντίθετη γνώμη για αυτά που κάνω. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, οι πάντες ήταν πολύ θετικοί και το αντιμετώπισαν καλά.

Απόσπασμα από συνέντευξη στη Γιώτα Βαζούρα