Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Είναι οριστικό - Μαύρο στο Mega έδωσε το ΕΣΡ



Τίτλοι τέλους για το Μega  καθώς το ΕΣΡ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός σταθμός. 

 

Εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ζητούν να μην πέσει «μαύρο» στο κανάλι. Σήμερα, στις 10.00 το πρωί ξεκίνησε η διάσκεψη των μελών του ΕΣΡ με θέμα το Mega όπου τελικά πλέον δεν θα εκπέμπει.

Με ψήφους 6-3, η Ανεξάρτητη Αρχή απέρριψε το υπόμνημα που κατέθεσε το Δ.Σ. της Τηλέτυπος (MEGA) απορρίπτοντας έτσι την αίτησή του να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Η αντίστροφη μέτρηση για να πέσει «μαύρο» στο κανάλι έχει πλέον ξεκινήσει καθώς το ΕΣΡ αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με κοινοποίηση και στην Digea, η οποία και θα είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του MEGA.

Εδώ και ώρες εργαζόμενοι του «Μεγάλου καναλιού» βρίσκονται έξω από τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και ζητούσαν να χαρακτηριστεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι την αδειοδότηση των θεματικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να μην πέσει «μαύρο» στο κανάλι και παράλληλα διεκδικούσαν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους (16 μήνες).