Υλικά Συνταγής
1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 σκ. σκόρδο
3/4 φλιτζ. ροκφόρ θρυμματισμένο
3/4 φλιτζ. . ανθότυρο θρυμματισμένο
3/4 φλιτζ. γραβιέρα
3/4 φλιτζ. παρμεζάνα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμ. πολύχρωμες ταλιατέλες (εμπορίου)
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στα πλάγια (πριν φουσκώσει), αφαιρούμε το σκόρδο, ενώ προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και τρίβουμε πιπέρι. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά (να μη βράσει!).
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τόσο χρόνο όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών. Τα στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη ζεστή σάλτσα 4 τυριών, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.