Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024 -

Ριζότο με κολοκυθάκια, πιπεριά και καλαμπόκι



Υλικά για 2-4 άτομα

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1  σκελίδα σκόρδο λιωμένες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό σπαράγγια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 150 γραμμάρια καλαμπόκι
  • ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες ρύζι Σπυρωτό
  • ⅔ φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, την κόκκινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά και τα καρότα και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατεύετε με το ζωμό κότας και αφήνετε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.
  4. Προσθέτετε στην σάλτσα τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το νερό να βράσει. Μαγειρεύετε το ρύζι για περίπου 10 λεπτά.
  6. Αμέσως ρίχνετε το ρύζι στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε με φύλλα βασιλικού.