5
Μαΐου
2019
- 12:31
Τελευταία τροποποίηση στις 5 Μαΐου, 2019 - 12:31
Συστατικά
- 250 γρ. παπαρδέλες
- αλάτι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. αυγοτάραχο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 φέτες από λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φέτες από λεμόνι
- μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις παπαρδέλες.
- Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφαιρούμε το κερί που περιβάλλει το αυγοτάραχο και τη μεμβράνη με μεγάλη προσοχή ώστε να μην τραυματίσουμε το αυγοτάραχο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Σουρώνουμε τις παπαρδέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και βάζουμε το αυγοτάραχο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε δόσεις να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τα φύλλα από το δεντρολίβανο και παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε τα μυρωδικά, τη σάρκα από τις φέτες του λεμονιού κομμένες σε μικρά κομμάτια, τον χυμό από το λεμόνι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι και μαϊντανό.
Tip - Το αυγοτάραχο που περισσεύει το τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και το συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com