Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο



Συστατικά

  • 250 γρ. παπαρδέλες
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. αυγοτάραχο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 2 φέτες από λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες από λεμόνι
  • μαϊντανό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις παπαρδέλες.
  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αφαιρούμε το κερί που περιβάλλει το αυγοτάραχο και τη μεμβράνη με μεγάλη προσοχή ώστε να μην τραυματίσουμε το αυγοτάραχο.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Σουρώνουμε τις παπαρδέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και βάζουμε το αυγοτάραχο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε δόσεις να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τα φύλλα από το δεντρολίβανο και παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε τα μυρωδικά, τη σάρκα από τις φέτες του λεμονιού κομμένες σε μικρά κομμάτια, τον χυμό από το λεμόνι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι και μαϊντανό.

 

Tip - Το αυγοτάραχο που περισσεύει το τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και το συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com