Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ώρα να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά σας και να... μαγειρέψετε κοτόπουλο με παρμεζάνα στο φούρνο!



Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν να ψήνουν και να τρώνε υγιεινά...

Η κλασσική συνταγή κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα και τυρί που λιώνει, που αγαπάνε όλα τα παιδιά. Να είστε μαζί του συνέχεια την πρώτη φορά που θα το φτιάξει και να δώσετε απλόχερα μπράβο!

Υλικά:

• 6 καθαρισμένα στήθη κοτόπουλου
• αλάτι
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
• μισή κούπα γαλέτα
• μισή κούπα παρμεζάνα
• 1 κομμάτι μοτσαρέλα σε κύβους
• 3 κούπες σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

Αλείφετε καλά με λάδι τον πάτο ενός ταψιού, και τοποθετείτε τα στήθη από το κοτόπουλο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τα απλώνετε ώστε να πάνε παντού πάνω στο κοτόπουλο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε το αλεύρι, την γάλετα και τα αυγά σε 3 ξεχωριστά μπολ, και ρίχνετε την παρμεζάνα στο μπολ με την γαλέτα. Πρώτα ρίχνετε το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στην γαλέτα. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια του στήθους. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά από την μια πλευρά και 15 από την άλλη. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε την σάλτσα ντομάτας, μαζί με 1 ποτήρι ζεστό νερό.Τέλος, ρίχνετε από πάνω τα κομμάτια της μοτσαρέλα.Βάζετε πάλι το ταψί στον φούρνο, και το αφήνετε να ψηθεί για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε αφού κρυώσει.

 

Πηγή: workingmother.com