Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Νηστίσιμο fingerfood - Ιαπωνικά Spring rolls



Συστατικά

  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-10 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 10 φύλλα γουόν-τον (Wonton)
  • 600 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο κόλιανδρο
  • γλυκόξινη σάλτσα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά όλα τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα υλικά.
  • Βάζουμε σε μία κούπα το νερό και το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο γουον-τον, βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε. Απλώνουμε περιμετρικά με το μείγμα αλεύρι-νερό για να κολλήσουν τα spring rolls και να μην ανοίξουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα spring rolls.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και γλυκόξινη σάλτσα.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr