27
Μαρτίου
2019
- 20:24
Τελευταία τροποποίηση στις 27 Μαρτίου, 2019 - 20:24
Συστατικά
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 5-10 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2-3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 10 φύλλα γουόν-τον (Wonton)
- 600 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- φρέσκο κόλιανδρο
- γλυκόξινη σάλτσα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά όλα τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα υλικά.
- Βάζουμε σε μία κούπα το νερό και το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο γουον-τον, βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε. Απλώνουμε περιμετρικά με το μείγμα αλεύρι-νερό για να κολλήσουν τα spring rolls και να μην ανοίξουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα spring rolls.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και γλυκόξινη σάλτσα.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr