7
Ιουλίου
2017
- 14:36
Τελευταία τροποποίηση στις 7 Ιουλίου, 2017 - 14:39
Υλικά για 10 άτομα
- 50 γρ. αλεύρι από ρεβίθια
- 80 γρ. αλεύρι από ρύζι
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κρόκο αυγού
- 40 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας
- 5 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη της αρεσκείας σας
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και την κανέλα.
- Δουλεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Ύστερα βγάζουμε, αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε ακόμα λίγα λεπτά.
- Το μοιράζουμε στα δύο, το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα μία από τις δύο μαρμελάδες, ανοίγουμε ένα ακόμα φύλλο και σκεπάζουμε από πάνω.
- Κόβουμε τα μπισκότα με ένα ποτήρι ή δίνουμε το σχήμα που προτιμάμε.
- Φτιάχνουμε 5 από τη μία ζύμη με τη μία μαρμελάδα και 5 από την άλλη με την άλλη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου σε αντικολλητικό χαρτί για 10-15 λεπτά στους 190 βαθμούς.