Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μοσχαράκι λεμονάτο με γλυκιά πάπρικα και ρύζι στην κατσαρόλα



Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε μικρούς κύβους, αλατισμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ ή λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι, ξεπλυμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. χοντροτριμμένη ξερή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι (αν θέλετε)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Μαγείρεμα: 1 ώρα και 10 λεπτά