9
Οκτωβρίου
2015
- 17:21
Τελευταία τροποποίηση στις 9 Οκτωβρίου, 2015 - 17:22
Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια. Ο πιο νόστιμος συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατάνθρακα.
Υλικά:
- 4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 12 κράκερς
- 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή ένα μείγμα και των δύο
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
- 1 μεγάλο ελευθέρας βοσκής αυγό
- θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φρέσκια ή αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι
- 2×400γρ. κονσέρβες με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 400γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι ή πέννες
- παρμεζάνα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο. Τυλίγουμε τα κράκερς σε μια πετσέτα και τα σπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τον κιμά, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και την ρίγανη. Σπάμε μέσα το αυγό με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Με καθαρά χέρια ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε το μείγμα κιμά σε 4 μεγάλες μπάλες. Με βρεγμένα χέρια, διαιρούμε κάθε μπάλα σε 6 μικρά κεφτεδάκια – θα πρέπει να καταλήξουμε σε 24 κεφτεδάκια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αλείφουμε με αυτό ώστε να καλυφθούν πλήρως. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο, τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε και την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και ανακατεύουμε για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι μας, μόλις αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τον βασιλικό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το ξίδι. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και αλατοπιπερώνουμε. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα κεφτεδάκια μας. Τα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι τα ζυμαρικά να είναι έτοιμα, στη συνέχεια, τα βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, σουρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι. Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε με το κουτάλι τη μισή σάλτσα ντομάτας στα ζυμαρικά, προσθέτοντας λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε πιάτα, με την υπόλοιπη σάλτσα και τα κεφτεδάκια στην κορυφή. Πασπαλίζουμε τέλος με μικρά φύλλα βασιλικού και λίγο τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή κειμένου:
Mary Μary