12
Σεπτεμβρίου
2015
- 17:17
Τελευταία τροποποίηση στις 12 Σεπτεμβρίου, 2015 - 17:18
Η κλασσική μακαρονάδα με ντομάτα. Απλή και πάντα υπέροχη…
Υλικά:
- 1 μάτσο φρέσκο βασιλικό
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 2 x 400γρ.κονσέρβες με ψιλοκομμένες ντομάτες
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι μπαλσάμικο
- θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 500γρ. αποξηραμένα σπαγγέτι
- 15γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Εάν χρησιμοποιούμε φρέσκες ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, στη συνέχεια, τις ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια, το σοτάρουμε για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τον βασιλικό, σοτάρουμε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το ξύδι.
- Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Ανακατεύουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, στη συνέχεια μειώνουμε την φωτιά σε χαμηλή.
- Γεμίζουμε προσεκτικά μια μεγάλη κατσαρόλα με ¾ νερό, προσθέτουμε μια μικρή πρέζα αλάτι και το βράζουμε.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Μόλις βράσουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
- Ανακατεύουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο νερό ζυμαρικών, αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε την μακαρονάδα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary