Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 -

Kλασσική μακαρονάδα με ντομάτα



Η κλασσική μακαρονάδα με ντομάτα. Απλή και πάντα υπέροχη…

Υλικά:

  • 1 μάτσο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 2 x 400γρ.κονσέρβες με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι μπαλσάμικο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 500γρ. αποξηραμένα σπαγγέτι
  • 15γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
  2. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Εάν χρησιμοποιούμε φρέσκες ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, στη συνέχεια, τις ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια, το σοτάρουμε για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον βασιλικό, σοτάρουμε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το ξύδι.
  5. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  6. Ανακατεύουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, στη συνέχεια μειώνουμε την φωτιά σε χαμηλή.
  7. Γεμίζουμε προσεκτικά μια μεγάλη κατσαρόλα με ¾ νερό, προσθέτουμε μια μικρή πρέζα αλάτι και το βράζουμε.
  8. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  9. Μόλις βράσουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
  10. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο νερό ζυμαρικών, αν χρειαστεί.
  11. Σερβίρουμε την μακαρονάδα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary