24
Απριλίου
2019
- 15:05
Τελευταία τροποποίηση στις 24 Απριλίου, 2019 - 15:05

Υλικά
Χταπόδι 1 1/2 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Ρίγανη
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το χταπόδι , το πλένουμε καλά, το βάζουμε στην χύτρα με νερό ίσα να το σκεπάσει μαζί με 1/2 φλυτζάνι του καφέ ξύδι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Όταν το βγάλουμε το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του , το πασπαλίζουμε με ρίγανη και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε λοξά σε κομμάτια , βάζουμε αλάτι, ρίγανη , λάδι και ξύδι και το σερβίρουμε.(Αν θέλουμε πριν το κόψουμε το βάζουμε λίγο στο γκριλ).