Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γκιούλμπασι



Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
2-3 σκ. σκόρδο
3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ
4 πατάτες κομμένες σε καρέ
250 γραμ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα κομμένη σε καρέ
1 κ.σ ρίγανη αποξηραμένη
2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες σπασμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το χοιρινό γκιούλμπασι στη λαδόκολλα. Απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια σπάγκο ψησίματος. Βάζουμε πάνω 2 μεγάλες λαδόκολλες (θα τυλίξουμε σε πακέτο το φαγητό).

Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές, τις πατάτες, το τυρί, τη ρίγανη, τις πιπερίτσες, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Τα βάζουμε στις απλωμένες λαδόκολλες. Τυλίγουμε σε πακέτο και δένουμε σταυρωτά το σπάγκο. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάζουμε πάνω το πακέτο. Ψήνουμε για 2 ώρες και 30΄στους 170 βαθμούς C χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

Το γκιούλμπασι θα ψηθεί στο δικό του ζουμί και θα γίνει υπέροχο! Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε στο ψυγείο. Πριν το ψήσιμο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30΄. Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.