Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι



Υλικά για 4 άτομα
5 πιπεριές
7 ντομάτες
4 μελιτζάνες
5 κολοκύθια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κούπα σταφίδες μαύρες
1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
πατάτες
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα «καπάκια» τους.
Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα από όλες τις ντομάτες και την ψίχα από 2 κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά, το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Το ζουμί που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά μας, μαζί με λίγο εξτρά λάδι.
Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί, κόβουμε και βάζουμε πατάτες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, πάνω -κάτω για περίπου 2 ώρες ανάλογα το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και, σερβίρουμε με λίγο λαδάκι ωμό από πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν.