Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εναλλακτική μαγειρίτσα με μανιτάρια, χόρτα και ρύζι



Η αγαπημένη παραδοσιακή μαγειρίτσα σε εκδοχή vegetarian και τέλεια γεύση

Συστατικά

  • 1 kg διάφορα μανιτάρια κομμένα
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 gr μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 kg αντίδια χοντροκομμένα
  • 60 gr άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια

Τρόπος μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  • Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας και άφησέ τα να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τα χόρτα και ανακάτεψε μέχρι να μαραθούν.
  • Πρόσθεσε 2-3 φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο και άφησε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά τους κρόκους στο ασπράδια και συνέχισε το χτύπημα.
  • Ρίξε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας μέσα στα αυγά, ανακατεύοντας εντατικά για να μην “κόψει” το αυγό.
  • Μόλις το αυγολέμονο πάρει θερμοκρασία, ρίξ’ το στη σούπα και η ανακάτεψε να ενωθούν τα μείγματα.