Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συγκλονίζει η κατάθεση του γιου στο διπλό φονικό της Κύπρου



Πάγωσε για μια ακόμη φορά η αίθουσα του Κακουργιοδικείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβιλο της Κύπρου που έγινε τον Απρίλιο του 2018.

Υπενθυμίζουμε ότι τότε βρέθηκαν νεκροί ένας 60χρονος καθηγητής της Αγγλικής Σχολής, με 30 μαχαιριές, που άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονες και η 59χρονη σύζυγό τους, με εννιά μαχαιριές και θανατηφόρα χτυπήματα στο λαιμό.

Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν χθες ήταν και αστυφύλακας ο οποίος έλαβε κατάθεση από τον ανήλικο γιο του ζεύγους, λίγη ώρα μετά το στυγνό έγκλημα.

Κατά τη διαδικασία κατέθεσαν τέσσερις συνολικά μάρτυρες, δυο αστυνομικοί οι οποίοι βρέθηκαν στη σκηνή μετά την κλήση της γειτόνισσας, στο σπίτι της οποίας βρήκε καταφύγιο ο ανήλικος και δυο άλλοι αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων αρχιαστυφύλακας ο οποίος συμμετείχε στην ανακριτική ομάδα του φονικού.

Δυο πιάτα με φαγητό, ένα σεντόνι στον καναπέ και την τηλεόραση αναμμένη εντόπισαν οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι του ΓΧ και της ΝΣ, ενώ η γενικότερη εικόνα του κάτω ορόφου δεν παρουσίαζε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οτιδήποτε επιλήψιμο.

Λίγα βήματα ήταν αρκετά, ωστόσο, για να αντικρίσουν στον πάνω όροφο το απόλυτο αιματοκύλισμα. Σ’ ένα σκοτεινό σχεδόν υπνοδωμάτιο, κείτονταν νεκροί σε λίμνη αίματος το ζευγάρι ενώ κάτω απ’ το κρεβάτι είχε βρει καταφύγιο ο τρομαγμένος τους σκύλος.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, στο υπνοδωμάτιό του ο ανήλικος γιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, αν το κλάμα της μάνας του ήταν αληθινό ή απλά ένα κακό όνειρο. Με γάντια στα χέρια ο δολοφόνος άρπαξε τον 15χρονο τότε γιο του ζεύγους και φιμώνοντάς τον, τον οδήγησε υπό την απειλή μαχαιριού στον κάτω όροφο του σπιτιού προκειμένου να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ανήλικου, οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν τουλάχιστον δραματικές. Κλεισμένος στο υπόγειο του σπιτιού φώναζε προκειμένου να τον ακούσει κάποιος και να τον ελευθερώσει. Μάταια όμως. Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος κατάφερε να απελευθερωθεί, για να αντικρίσει στο υπνοδωμάτιο των γονιών του, τον «πατέρα και τη μητέρα του χωρίς αισθήσεις». «Η πόρτα δωματίου τους ήταν κλειστή και άνοιξα. Κατέβηκα και έφυγα από πόρτα κουζίνας. Πήγα απέναντι και εξήγησα στη γειτόνισσα τι έγινε».

«Ήμουν σοκαρισμένος. Έμεινα εκεί μερικά λεπτά χωρίς να κάνω τίποτα. Άκουγα θόρυβο συναγερμού ή άλλο παρόμοιο, δεν ήταν δυνατός. Κτυπούσα πόρτα να μου ανοίξουν και φώναζα, άλλα κάνεις δεν απάντησε», είπε, μεταξύ άλλων σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Οι γονείς μου έβλεπαν τηλεόραση. Εγώ κοιμήθηκα και σε κάποια φάση άκουγα φωνές της μάνας μου σαν να έκλαιγε. Το κλάμα της ήταν πολύ δυνατό. Εγώ δεν ξεχώριζα αν ήταν πραγματικό ή αν έβλεπα εφιάλτη. Εγώ τον είδα να έρχεται απέναντί μου από την πόρτα του υπνοδωματίου τον άνδρα. Ήταν μελαχρινός, υπήρχε δεμένη μια μαύρη κουκούλα σάλι που δεν κάλυπτε πρόσωπο. Φορούσε γάντια φουσκωτά. Με έπιασε από το στόμα με το ένα χέρι, στο άλλο κρατούσε μαχαίρι. Εσκότωσα τους γονείς σου, μου είπε, και με ρώτησε πού εν τα λεφτά. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με νέους μάρτυρες κατηγορίας.