Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Serial killer Κύπρου: Σήμερα η νεκροτομή στην 5η σορό από ιατροδικαστή της Scotland Yard



Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγείται εκ νέου σήμερα Δευτέρα, ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου. Στον απόηχο των εντατικών ερευνών που συνεχίζονται αδιάκοπα στην Κόκκινη Λίμνη ο 35χρονος ίλαρχος της Ε.Φ οδηγείται για ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης.

Και σήμερα όπως και την προηγούμενη δικάσιμο θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον χώρο των Δικαστηρίων ενώ ο 35χρονος θα συνοδεύεται από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού σύμφωνα με το sigmalive.com.

Αναμένεται ότι οι ανακριτές θα παρουσιάσουν νέα στοιχεία αναφορικά με τις καταθέσεις που λαμβάνονται για την υπόθεση ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα δεδομένα σχετικά με την καταγγελία για υπόθεση βιασμού, με την οποία ο 35χρονος είναι αντιμέτωπος.

Μέχρι σήμερα ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος έχει ομολογήσει τη διάπραξη 7 δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένων σε αυτών και δυο ανήλικων παιδιών.

Πώς συνεχίζουν οι έρευνες - Πού εστιάζουν

Δεν εντοπίστηκε ούτε την Κυριακή (12/5) η τρίτη βαλίτσα θανάτου την οποία σύμφωνα με ομολογία του ο 35χρονος «Ορέστης» φέρεται να πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Μιλώντας στο Sigmalive, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι διεξήχθη έρευνα με δύτες τόσο στην ανατολική πλευρά όσο και στην βορειοδυτική πλευρά της λίμνης.

«Δεν προέκυψε ο,τιδήποτε, θα συνεχιστεί και αύριο (13/5) η έρευνα με τον ίδιο τρόπο ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν και επιπρόσθετοι στόχοι από το sonar για να επικεντρωθούμε πιο στοχευμένα».

Όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας, στόχος είναι να ερευνηθεί όλη η ανατολική πλευρά στην οποία εντοπίστηκαν οι δυο προηγούμενες βαλίτσες αλλά και η βορειοδυτική πλευρά, την οποία υπέδειξε ο 35χρονος, ως το σημείο όπου πέταξε τις βαλίτσες.

Σε σχέση με το σύστημα sonar, ανέφερε ότι την Τρίτη (14/5) θα φύγει από την Κύπρο αφού προηγουμένως δώσει τα δεδομένα που έχει καταγράψει στις Αρχές.

Οι στόχοι , όπως μας δήλωσε, θα τοποθετούνται πλέον σε συνεργασία με το Τμήμα Χωρομετρίας της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την εφαρμογή του Plan C και τη χρήση του ραντάρ, συνέστησε υπομονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής.

Παρουσία ιατροδικαστή της Scotland Yard η νεκροτομή στην 5η σορό

Στην Κύπρο επιστρέφει ο εμπειρογνώμονας – ιατροδικαστής της Scotland Yard, Ανδρέας Μαρνερίδης, καθώς στην παρουσία του θα γίνει η νεκροτομή επί της 5ης σορού που εντοπίστηκε στην δεύτερη βαλίτσα εντός της Κόκκινης Λίμνης.

Η νεκροτομή είναι προγραμματισμένη να διενεργηθεί την Δευτέρα (13/5). Η συγκεκριμένη σορός πιστεύεται ότι ανήκει στην Εlena Natalia, κόρη της επίσης δολοφονηθείσας από τον 35χρονο «Ορέστη», Livia Florentina Bunea.