Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ψευδοκράτος: Αντιδράσεις για την απαγόρευση εισόδου τουριστών στα Κατεχόμενα



Ενοχλημένο εμφανίζεται το Ψευδοκράτος μετά την απαγόρευση εισόδου σε Ισραηλινούς τουρίστες στα Κατεχόμενα.

 

Σε ανακοίνωση του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους αναφέρεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η νοοτροπία που μας εμποδίζει με κάθε ευκαιρία να έχουμε επαφή με τη διεθνή κοινότητα και να παίρνουμε ανάσα.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά το περιστατικό με 30 Ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με σκοπό να περάσουν στα κατεχόμενα την Πρωτοχρονιά και οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο και εστάλησαν πίσω στη χώρα τους.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Χαλκίν Σεσί σήμερα, αυτή είναι μια τακτική που εφαρμόστηκε και στο παρελθόν από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους στην ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων δεν έχει αλλάξει και πως αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο ούτε με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Σε περίπτωση που αυτή η στάση δεν αλλάξει, προστίθεται στην ανακοίνωση, τότε και «εμείς θα κάνουμε κάποια βήματα και θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν θα μείνουμε θεατές σε όσα συμβαίνουν».