Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέες έρευνες στο βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» για την τρίτη βαλίτσα



Νέες έρευνες στο βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» πραγματοποιούν οι κυπριακές Αρχές με τη συνδρομή του sonar που έχει επιστρατευτεί προκειμένου να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα με τη σορό ενός εκ των θυμάτων του που έχει πετάξει ο 35χρονος serial killer.

Η αγωνιώδης προσπάθεια της Πυροσβεστικής και των μελών της ιδιωτικής εταιρείας που ψάχνουν εκατοστό – εκατοστό τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης , δεν απέδωσε χθες κάτι συγκεκριμένο, καθώς οι έρευνες, εκτός από τις προφανείς δυσκολίες του θολού νερού και της λάσπης, αντιμετώπισαν και τους ισχυρούς ανέμους που παραλίγο να σηκώσουν την πρόχειρη τέντα που στήθηκε στην όχθη.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου, οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα με κατάδυση δύτη σε τρία σημαία που επισημάνθηκαν χθες κατά τη σάρωση του βυθού από το sonar αλλά και από την καταγραφή εικόνα από την ρομποτική κάμερα. Εξάλλου σήμερα αναμένεται ο διορισμός ποινικών ανακριτών, για να εξεταστούν οι ενέργειες της αστυνομίας, για τις γυναίκες που είχαν δηλωθεί ως ελλείπουσες και βρέθηκαν δολοφονημένες.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα καταβάλει προσπάθειες ώστε να προστατευτεί το παιδί του 35χρονου ίλαρχου που διέπραξε τα αποτρόπαια εγκλήματα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, μπροστά σε αυτή τη φρίκη που εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες, στόχος όλων των αρμοδίων είναι η προστασία των παιδιών και η όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία και καθημερινότητά τους. Το ένα παιδάκι φοιτά σε δημοτικό σχολείο, και το υπουργείο Παιδείας ενεργοποιεί τους απαραίτητους μηχανισμούς μέσα από διάφορες Υπηρεσίες και ειδικούς. Στόχος να στηριχθεί σε πρώτη φάση η σχολική μονάδα του παιδιού και να ενημερωθεί σωστά για το πώς πρέπει να δράσει και σε δεύτερο στάδιο το ίδιο το παιδί που θα επιστρέψει σύντομα στο σχολείο του.

Χθες, εξάλλου, πρώτη μέρα επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων μετά την περίοδο του Πάσχα, στο σχολείο όπου φοιτά το παιδί, έσπευσε αριθμός ειδικών ψυχολόγων, οι οποίοι ανέλαβαν την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πώς να διαχειρίζονται την κατάσταση που έχει προκύψει, πώς να μιλούν στα υπόλοιπα παιδιά αλλά και πώς να χειριστούν το ίδιο το παιδί όταν σε μερικές μέρες θα επιστρέψει.

Στον χρόνο αυτό των μερικών ημερών μέχρι την επιστροφή του παιδιού, το σχολείο θα έχει την ευκαιρία να έχει κοντά του τους ειδικούς ούτως ώστε η μετάβαση στα νέα δεδομένα να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, με μοναδικό στόχο τη στήριξη του παιδιού.