Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Κύπρος θα χτίσει νοσοκομείο στο Μάτι



Όπως ανακοίνωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, παρέλαβε χρηματική επιταγή ύψους 50.000 ευρώ απο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ (Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου) και ΕΠΟΕΤ (Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών) με σκοπό την ανέγερση νοσοκομείου στο Μάτι της Αττικής, ως μια ένδειξη στήριξης στους πυρόπληκτους στην Ελλάδα.

Μιλώντας κατά τη συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε σημαντική τη συνεισφορά της Συνομοσπονδίας και είπε πως «έχουμε διαβιβάσει την πρόθεση μας, ύστερα από διαβούλευση και με τον Πρωθυπουργό», όπως είπε, «να κτίσουμε ένα νοσοκομείο με τα χρήματα που το κράτος, αλλά και διάφοροι φορείς», μεταξύ των οποίων, τηλεοπτικοί σταθμοί και οργανωμένα σύνολα, έχουν προσφέρει».

«Ένα νοσοκομείο στην περιοχή όπου επισυνέβη η τραγωδία με την πυρκαγιά, στο Μάτι, και αυτό νομίζω θα είναι μια δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων της Κύπρου με συγκεκριμένο περιεχόμενο», υπογράμμισε.

Ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την ανάγκη «να υπάρχει ένα συμβολικό κτήριο που να δείχνει την αλληλεγγύη του κυπριακού ελληνισμού για τραγωδίες που επισυμβαίνουν».
«Όπως εμείς έχουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στις πλείστες τόσες περιπτώσεις κατά τον ίδιο τρόπο και εμείς, όπως παλαιότερα επί αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου με την πυρκαγιά στην Πελοπόννησο, κτίσαμε την κοινότητα της Αρτέμιδος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας είπε ότι η ΣΕΚ συμβάλλει στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα με το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και σημαντικό χρηματικό ποσό που προσέφερε η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες.

«Πάντα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους αδελφούς Ελλαδίτες σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναζωογόνησης τους», υπογράμμισε ο κ. Μάτσας.
Αναφορικά με την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ανεγείρει νοσοκομείο στην περιοχή του Μάτι, ο κ. Μάτσας είπε ότι «είναι σημαντικό να είναι ευδιάκριτος ο ρόλος και η συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια» ενίσχυσης των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.