Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φονικό στη Κύπρο: Σε παρανοϊκή κατάσταση ο δράστης, έλεγε ότι μιλούσε με τον Θεό



Με στόχο 800 χιλιάδες ευρώ που πίστευε ότι υπήρχαν στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου 7, πήγε ο Λ.Τ και σκότωσε εν ψυχρώ τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει σήμερα ο Πολίτης, ο δράστης πίστευε ότι υπήρχε ποσό 800 χιλιάδων ευρώ στο χρηματοκιβώτιο που διατηρούσε η οικογένεια. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όπως διαφάνηκε, δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι.

Ο δράστης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τελούσε σε κατάσταση απόλυτης παράκρουσης όταν έσφαξε τους δυο. Όπως ακούστηκε, μάλιστα, και στο Δικαστήριο, ο ίδιος μαζί με τον 22χρονο Μ. Χ είχαν κάνει χρήση κοκαΐνης προηγουμένως.

Οι 4 παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι ενώπιον Δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ίδιος είχε πάρει μαζί του τάμπλετ για να φωτογραφίσει τα θύματα, ενώ είχε βάλει τη συμβία του, Σ. Σ, να φτιάξει σάντουιτς για να το πάει στον 15χρονο ανήλικο γιο τον οποίο είχε κλειδώσει στο κελάρι του σπιτιού, στο υπόγειο. Τα νέα στοιχεία προκύπτουν από τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο ετεροθαλής αδελφός του Λ. Σ.

Σύμφωνα με τον Λ.Σ, ο  δράστης λίγες μέρες πριν από το φονικό δεν ήταν καλά, αφού, σύμφωνα με τα όσα του μετέφερε έντρομη η Σ.Σ, ο συμβίος της παρουσίαζε αλλόκοτη συμπεριφορά και πίστευε ότι συνομιλούσε με τον Θεό, έβλεπε εφιάλτες και κοιμόταν κάθε μέρα με το σπαθί και το μαχαίρι δίπλα του.

Σκοπός της ληστείας ήταν η εξόφληση οφειλών σε ντίλερ ναρκωτικών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.