Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εξοργισμένος ο Αναστασιάδης με τον Άιντε



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έκανε λόγο για αυστηρότατο διάβημα του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη προς τον κ. Άιντε, για τα αίτια αποτυχίας της Διάσκεψης σχετικά με το Κυπριακό, στο Κραν Μοντανά. 
 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, πως αναμένεται «να δούμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες» πέραν της έκθεσης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν έγινε πιο συγκεκριμένος. Για να συνεχιστούν οι συζητήσεις, θα πρέπει η Τουρκία να καταλάβει πως ο δρόμος είναι αυτός που είπε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, δηλαδή ότι «η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα φυσιολογικό κράτος», τόνισε.. 
 
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο επιβεβαιώνεται «αυτό που από την πρώτη μέρα είχαμε αναφέρει, ότι ο λόγος αποτυχίας των συζητήσεων στο Κραν Μοντανά ήταν η εμμονή της Τουρκίας για συνέχιση εγγυητικών δικαιωμάτων, παρεμβατικού δικαιώματος στην Κύπρο, και μόνιμης παρουσίας τουρκικού στρατού». 
 
Ότα δημοσιογράφος επισήμανε ότι ο κ. Άιντε επέμεινε σε δηλώσεις του ότι το πρόβλημα δεν ήταν οι εγγυήσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «αν υπάρξει εμμονή σε τέτοιες θέσεις, για τις οι οποίες, μέσα από τις απαντήσεις στις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις του Προέδρου δεν επιβεβαιώνεται αυτή η προσέγγιση, αλλά ακριβώς επιβεβαιώνεται ότι ήταν η θέση της Τουρκίας, τότε θα πρέπει δημόσια πλέοννα δοθούν τα πρακτικά για να γνωρίζει ο καθένας τι ακριβώς έγινε στο Κραν Μοντανά».