Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Επίθεση ροτβάιλερ σε μάνα και κόρη



Σε εξέταση ιατροδικαστή υποβλήθηκαν οι δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν χθες από δύο σκύλους.

Ο ιατροδικαστής κλήθηκε από την οικογένεια των δύο γυναικών, μητέρας και κόρης, ηλικίας 79 και 45 ετών. Η ιατροδικαστική εξέταση, έδειξε πως οι γυναίκες οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έπειτα από επίθεση που δέχτηκαν από τους δύο σκύλους, φέρουν τραύματα. Τους έχουν περιποιηθεί τόσο οι χειρουργοί, όσο και οι ορθοπεδικοί και αυτήν την στιγμή, όπως είπε ο ιατροδικαστης, νοσηλεύονται.

Ο ιατροδικαστης ακολούθως είπε πως θα μιλήσει και με το δικηγόρο της οικογένειας, ούτως ώστε να διευθετηθεί το θέμα της επόμενης διαδικασίας. Χαρακτήρισε τραγικό το συμβάν, και ανέφερε πως οι αρχές θα πρέπει να λάβουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους αυτό το θέμα και να επιστρατεύσουν όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν και την ευφυΐα τους, ούτως ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Είναι τραγικό, συνέχισε, “ κάθε τόσο και λιγάκι να ακούμε για τέτοια περιστατικά”.

Επισήμανε πως αυτό το θέμα δεν είναι θέμα των ζώων αλλά των ανθρώπων οι οποίοι οφείλουν και πρέπει να σέβονται τους κανόνες για να μπορούν να συνυπάρχουν τα ζώα με τους ανθρώπους, ιδίως τα κατοικίδια. Στο μεταξύ, σε άμεση καταχώρηση για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου της υπόθεσης, που αφορά αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και τον περί σκύλων νόμο, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία.

Ο 40χρονος που συνελήφθη παρουσιάστηκε γύρω στις 10.30 το πρωί σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 9.5.2018, και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, γύρω στις 7.30 χθες, 45χρονη και 79χρονη, ενώ περπατούσαν σε περιοχή της Κάτω Πάφου, δέχθηκαν επίθεση από δύο σκύλους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι η 45χρονη φέρει θλαστικά τραύματα στο αριστερό χέρι και εκδορές.

Η 79χρονη διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο σβέρκο και εκδορές στο αριστερό χέρι, καθώς και κάκωση κεφαλής από την πτώση της στο έδαφος.

Το χρονικό της επίθεσης
Άσχημη κατάληξη είχε ο απογευματινός περίπατος στην περιοχή του Φάρου για δύο γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση από σκύλους ράτσας Rottweiler.

Συγκεκριμένα, με πολλαπλά τραύματα στο χέρι και στην ράχη από διαγκώματα σκύλων ράτσας Ροτβάιλερ διακομίσθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δύο γυναίκες ηλικίας, 79 και 45, την Κυριακή (22.4.2018) περίπου στις 19:30 το βράδυ.

Πρόκειται για μητέρα και κόρη από την Κάτω Πάφο οι οποίες ενώ περπατούσαν στην περιοχή του Φάρου πλησίον του αρχαιολογικού χώρου δέχτηκαν επίθεση από σκύλους που διέλαθαν της προσοχής του ιδιοκτήτη τους που τυγχάνει να είναι και συγγενής με τις δύο γυναίκες. Αρχικά οι σκύλοι επιτέθηκαν εναντίον της μητέρας την οποία έριξαν κάτω και στην προσπάθεια της να τη βοηθήσει η κόρη της δέχτηκε και αυτή επίθεση από το δεύτερο σκύλο.

Οι δύο γυναίκες μετά την επίθεση που δέχτηκαν μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφου με ιδιωτικό όχημα, όπου σύμφωνα με την επί καθήκοντι ιατρό η μία έφερε τραύμα από δάγκωμα του σκύλου στο χέρι, στο σβέρκο, εκδορές στο χέρι και κάκωση κεφαλής από την πτώση της στο έδαφος και η δεύτερη, η 45χρονη, φέρει τρία θλαστικά τραύματα στον αριστερό αντιβραχίωνα και ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα έξι εκατοστών και εκδορές στη ράχη.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου όπου κρατήθηκαν για περαιτέρω περίθαλψη.

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων ηλικίας 40 ετών μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου για κατάθεση. Ακολούθως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του με το αδίκημα της μη ασφαλούς φύλαξης και επιτήρησης των σκύλων του και τέθηκε υπό κράτηση.