Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Φαβορί ο Νίκος Αναστασιάδης και για δεύτερη θητεία



Ακόμα μία δημοσκόπηση αναδεικνύει τον Κύπριο Πρόεδρο ως το αδιαμφισβήτητο φαβορί των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών του Ιανουαρίου του 2018 στην Κύπρο.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Symmetron Market Research για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Άλφα Κύπρου» που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης έδειξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης στον Α’ Γύρο των εκλογών συγκεντρώνει ποσοστό 33,7% με δεύτερο τον Νικόλα Παπαδόπουλο με 22,6% και τρίτο τον Σταύρο Μαλά με 19,6%. 

 

Ακολουθούν Γιώργος Λιλλήκας με 4,1% και  Χρήστος Χρήστου με 2,7%. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει 37,3%, Νικόλας Παπαδόπουλος 25% και Σταύρος Μαλάς 21,7%.  

Αν επαληθευτεί το εύρημα της δημοσκόπησης στο Β’ Γύρο των εκλογών θα αναμετρηθούν οι Νίκος Αναστασιάδης και Νικόλας Παπαδόπουλος, με τον Κύπριο Πρόεδρο να κερδίζει και πάλι συγκεντρώνοντας 43% έναντι 34%, με την αποχή να φτάνει το 19% και 5% να δηλώνει αναποφάσιστο. 

Στην περίπτωση που ο Νίκος Αναστασιάδης αναμετρηθεί στον Β’ Γύρο με τον Σταύρο Μαλά, συγκεντρώνει 46% έναντι 30%, με την αποχή να φτάνει το 21% και 3% να δηλώνει αναποφάσιστο. 
 
Στην παράσταση νίκης, ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 57% και ακολουθεί με 20% ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Σταύρος Μαλάς με 9%.


 
Ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται και στις μετρήσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έναντι των αντιπάλων του. Θεωρείται ως ο καταλληλότερος να χειριστεί το κυπριακό με ποσοστό 32% έναντι 22% του Ν. Παπαδόπουλου και 15% του Σ. Μαλά. Το ίδιο ισχύει και στα της οικονομίας σε ποσοστό 37%, έναντι 24% του Ν. Παπαδόπουλου και 14% του Σ. Μαλά. Στην κοινωνική πολιτική ο Ν. Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, έναντι 24% του Ν. Παπαδόπουλου και 20% του Σ. Μαλά. Στην εξωτερική πολιτική 37% λέει Ν. Αναστασιάδης, 20% Ν. Παπαδόπουλος και 14% Σ. Μαλάς. 
 
Θεωρείται επίσης ως ο καταλληλότερος για Πρόεδρος με 36% έναντι 22% του Νικόλα Παπαδόπουλου και 17% του Σταύρου Μαλά.


 
-O Νίκος Αναστασιάδης στηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
-Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από το Δημοκρατικό Κόμμα, την ΕΔΕΚ, την Αλληλεγγύη, τους Οικολόγους την Πνοή Λαού και την Πολιτική Πλατφόρμα Πολιτών.
-Ο Σταύρος Μαλάς στηρίζεται από το ΑΚΕΛ
-Ο Γιώργος Λιλλήκας από τη Συμμαχία Πολιτών.
-Ο Χρήστος Χρήστου από το ΕΛΑΜ (Χρυσή αυγή Κύπρου)