Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τρομακτικό τροχαίο στη Βρετανία



Έξι νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός μιας τρομακτικής καραμπόλας, στην οποία ενεπλάκησαν συνολικά έξι οχήματα, στο Μπέρμιγχαμ, ενώ ένα έβδομο άτομο χαροπαλεύει.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια τρομακτική σκηνή με τουλάχιστον τέσσερις άνδρες να εκσφενδονίζονται από ένα από τα οχήματα και «άψυχα κορμιά» να κείτονται στην άσφαλτο.

Τρεις εξ’ αυτών σκοτώθηκαν στο σημείο, ενώ τα υπόλοιπα τρία θύματα ήταν ο οδηγός ενός ταξί και δύο επιβάτες.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στη 01:10 το πρωί στην είσοδο μιας υπόγειας διάβασης κοντά στο προάστιο Edgbaston του Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας.

Μία αυτόπτης μάρτυς είδε τουλάχιστον δύο άτομα εγκλωβισμένα κάτω από το ταξί κι είπε ότι ήταν «η πιο τρομακτική σκηνή» που αντίκρισε ποτέ.

Ο δρόμος είναι διάσπαρτος με άμορφες μάζες σιδερικών και η αστυνομία προειδοποίησε ότι θα παραμείνει κλειστός για μακρύ διάστημα.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα που επέβαιναν στο πρώτο όχημα διέφυγαν τον κίνδυνο με σχετικά μικρά τραύματα. Το δεύτερο όχημα, ένα μαύρο ταξί, είχε γείρει στο πλάι. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο οδηγός και δύο από τους επιβάτες ξεψύχησαν στην άσφαλτο και το νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν.

Στο τρίτο όχημα επέβαιναν τέσσερις άνδρες, οι τρεις εκ των οποίων σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ο τέταρτος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους επιβάτες των άλλων τριών αυτοκινήτων, ένας άνδρας και μια γυναίκα νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.