Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τραμπ: Μπαράζ επαφών με ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου της G20



Kατ' ιδίαν συναντήσεις με τουλάχιστον οκτώ ηγέτες ή αρχηγούς άλλων κρατών αναμένεται να έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας εντός της εβδομάδας, όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής του.

Ο Τραμπ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και τον οικοδεσπότη της Συνόδου πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Ο Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα, διότι το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου ακόμη διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες διμερείς συναντήσεις με ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου της ομάδας των είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου.

Ο αξιωματούχος επισήμανε πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με την ευκαιρία του ταξιδιού του στη Νότια Κορέα το Σαββατοκύριακο μετά τη G20. Ερωτηθείς εάν θα επισκεφθεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επίσκεψης.