Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Συγγνώμη» για τη διπλή δολοφονία στο Μαρόκο ζητούν οι πολίτες της χώρας



Εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν σήμερα φόρο τιμής, σε πολλές πόλεις του Μαρόκου, στις δύο νεαρές τουρίστριες από τη Σκανδιναβία που δολοφονήθηκαν στη χώρα, όπου είχαν πάει για διακοπές.

Στην πρωτεύουσα Ραμπάτ, ο κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστά από τις πρεσβείες της Δανίας και της Νορβηγίας για να τιμήσει τη μνήμη της Λουίζας Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, μιας 24χρονης φοιτήτριας από τη Δανία και της φίλης της Μάρεν Ούλαντ, μιας 28χρονης Νορβηγίδας, που δολοφονήθηκαν σε μια απομονωμένη περιοχή του Άνω Άτλαντα (νότια).

Η διπλή δολοφονία προκάλεσε συγκίνηση στη Νορβηγία, στη Δανία αλλά και το Μαρόκο.

«Η τρομοκρατία δεν έχει ούτε θρησκεία ούτε εθνικότητα», «RIP Μάρεν και Λουίζα», «Συγγνώμη» έγραψαν τα πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κόσμος τήρησε ενός λεπτού σιγή, παρουσία διπλωματικών εκπροσώπων των δύο χωρών.

Στο Ιμλίλ (νότια), όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο γυναικών, εκατοντάδες άνθρωποι τήρησαν επίσης ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

«Καταδικάζουμε αυτό το ειδεχθές έγκλημα και απευθύνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες» ήταν η φράση που αναγραφόταν πάνω σε ένα πανό.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στην πλατεία Τζαμάα ελ Φνα, μια τουριστική περιοχή του Μαρακές, όπου άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά μπροστά από τις φωτογραφίες των θυμάτων.

Τέσσερις ύποπτοι, ηλικίας 25-33 ετών, είναι μεταξύ των 13 συνολικά συλληφθέντων σε σχέση με τους θανάτους των δύο γυναικών. Οι τέσσερις άνδρες ορκίστηκαν πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τον ηγέτη της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σε ένα βίντεο που γυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα.