Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σάλος για τον βιαστή-ταξιτζή που αφήνουν ελεύθερο: Νάρκωσε και βίασε 100 γυναίκες



Ο John Worboys, ο διεστραμμένος βιαστής της Βρετανίας, πρώην ηθοποιός πορνό ταινιών και στρίπερ, επιτέθηκε σε δεκάδες γυναίκες μέσα σε διάστημα πέντε ετών, από το 2002 μέχρι το 2008.

(Ο ταξιτζής - βιαστής που στο παρελθόν ήταν στρίπερ)

Καταδικάστηκε το 2009 για τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση 12 γυναικών ωστόσο μετά την αποκάλυψη της διεστραμμένης του δράσης, τον κατήγγειλαν περισσότερες από 100 γυναίκες.

Αυτό που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων είναι ότι το γεγονός πως ενώ μιλάμε για κατά συρροή βιαστή, οι αρχές και συγκεκριμένα η επιτροπή αποφυλάκισης ενέκρινε το αίτημα που υπέβαλε ο κακοποιός για να αφεθεί ελεύθερος.

(Carrie Symonds - Ένα από τα θύματά του βιαστή)

(Sara Craigie - Ένα ακόμη από τα θύματα του Worboys)

Οπως ήταν φυσικό η απόφαση δεν έχει εξοργίσει μόνο τα θύματά του, όπως αναφέρει η "Dailymail" αλλά πολλές ακτιβιστικές οργανώσεις ενώ και ο Βρετανικός Τύπος στάζει φαρμάκι για την απόφαση που εγείρει ερωτήματα.

Πως δρούσε ο διεστραμμένος βιαστής

Ο John Worboys "ψάρευε" γυναίκες που επέστρεφαν από διασκέδαση και είχαν ήδη καταναλώσει αλκοόλ αρά ήταν πιο ευάλωτες. Με την πρόφαση πως η κούρσα ήταν στον δρόμο του και με το δέλεαρ ότι θα τις χρέωνε φτηνότερα, τις έπειθε να μπουν στο ταξί και άρχιζε το μαρτύριο των γυναικών.

Τους προσέφερε ποτό, συνήθως σαμπάνια, το οποίο περιείχε ναρκωτικό και αφού τις νάρκωνε έβγαζε πάνω τους όλες του τις αρρωστημένες ορέξεις.