Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ρωσία: Αρκούδα κρατούσε άνδρα στη σπηλιά της επί έναν μήνα για να τον φάει – Σοκάρει η εικόνα του



Σενάριο ταινίας θυμίζει η περιπέτεια που ισχυρίζεται ότι έζησε ένας Ρώσος, ο οποίος βρισκόταν εδώ και έναν μήνα σε φωλιά μιας αρκούδας, ενώ το ζώο του είχε σπάσει την πλάτη.

 Ο άνδρας που έμοιαζε με μούμια, μετά από όλα όσα έχει περάσει, ονομάζεται Αλεξάντερ και βρέθηκε από κυνηγόσκυλα στην απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσίας, Τούβα, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Μογγολία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ο άνδρας θυμάται μόνο το μικρό του όνομα και όχι το επώνυμο ή την ηλικία του.

Έζησε από θαύμα..

Οι κυνηγοί μόλις τον αντίκρισαν, θεώρησαν ότι ήταν νεκρός και εξεπλάγησαν μόλις συνειδητοποίησαν ότι ήταν τελικά ζωντανός. Σε σοκαριστικό βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, φαίνεται το σώμα του να είναι γεμάτο αίμα και βρωμιά, το δέρμα του να είναι λευκό, ενώ ίσα που μπορούσε να ανοίξει τα θαμπά μάτια του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο άνδρας που δέχτηκε την επίθεση της αρκούδας, μπορεί να κουνήσει τα χέρια του, να ανοίξει λίγο τα μάτια του και να μιλήσει, αλλά είναι γενικά εξαντλημένος.

Ο Αλεξάντερ είπε πως έπινε τα ούρα του για να μείνει στη ζωή, ενώ φοβόταν πως η αρκούδα μπορούσε να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή για να τον αποτελειώσει. Σύμφωνα με τους γιατρούς από θαύμα δεν πέθανε και απορούν πώς κατάφερε να επιζήσει τόσο καιρό.

Η αρκούδα τον έκρυψε για να τον φάει

Λέγεται πως οι καφέ αρκούδες συνήθως κρύβουν ολόκληρα ή εν μέρει τα ζώα που σκοτώνουν ή τα κουφάρια που βρίσκουν, περιμένοντας μερικές φορές για μέρες ή εβδομάδες μέχρι να ξαναεπιστρέψουν σε αυτά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το κάνουν για να τα κρύψουν από άλλα πτωματοφάγα ζώα, ενώ το κρέας αποσυντίθεται και γίνεται πιο εύκολο για να τον φάνε.

Πώς εντοπίστηκε ο άνδρας στη σπηλιά της αρκούδας

Η σοκαριστική ιστορία του, έφερε αναπόφευκτα τη σύγκριση με τον ρόλο του ΛεονάρντοΝτιΚάπριο στην ταινία «Η Επιστροφή («Revenant»), όπου ο χαρακτήρας του καταφέρνει να επιζήσει από την άγρια επίθεση μιας αρκούδας. Γι’ αυτό τον ρόλο μάλισταείχε κερδίσει και το πολυπόθητο Οσκαρ.