Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προσφυγικό: Ταρίφα 15.000 ευρώ το κεφάλι για το πέρασμα της Μάγχης με σκάφος



Την ώρα που η διέλευση από το τούνελ της Μάγχης είναι απαγορευτική, κάποιοι εύποροι μετανάστες πληρώνουν έως και 15.000 ευρώ για να περάσουν στην Βρετανία με ταχύπλοα σκάφη, γιοτ ακόμα και ελαφρά αεροπλάνα!

Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα Telegraph, το εμπόριο αυτό έχει πλέον περάσει σε άλλη διάσταση στο πέρασμα ανάμεσα στην Γαλλία και τη Βρετανία, όπου πλέον επικρατούν εντελώς νέα ήθη και πολύ διαφορετικός τιμοκατάλογος.

Το πέρασμα στην Αγγλία είναι πλέον εφικτός για μετανάστες της μεσαίας και υψηλής τάξης, οι οποίοι μπορούν να δώσουν έως και 15.000 ευρώ το κεφάλι για να περάσουν από την ηπειρωτική Ευρώπη στη Βρετανία.

Οι γαλλικές αρχές στο Καλαί πιστεύουν ότι οι Αλβανικές συμμορίες που ελέγχουν μεγάλο μέρος της «ευρωπαίκής βιομηχανίας trafficking» έχουν αλλάξει τους τρόπους για να περάσει κανείς στην Βρετανία, καθώς τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί στο Eurotunnel.

Η ταρίφα είναι πλέον έως και δέκα φορές μεγαλύτερη απ' ότι στο παρελθόν για να περάσει κανείς την Μάγχη. Η μεταφορά γίνεται πια με ταχύπλοα σκάφη, γιότ υπεράνω υποψίας ακόμα και μικρά ελικοφόρα αεροπλάνα τα οποία μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε απόμερα λιβάδια.

Ήδη οι αρχές έχουν συλλάβει έναν βρεταννό Αλβανικής καταγωγής που έκανε μεταφορές με το ταχύπλοό του, ενώ στην φυλακή βρίσκεται και νεαρός Σύρος μετανάστης ο οποίος πιλοτάριζε ένα μικρό αεροσκάφος για αυτού του είδους τις παράνομες δραστηριότητες.

Οι αρχές παρακολουθούν όλο αυτό το δίκτυο, και πριν λίγες ημέρες συνέλλαβαν έναν γάλλο ψαρά, ο οποίος είχε προσεγγιστεί από την Αλβανική μαφία και μετέφερε τους μετανάστες προς 1.500 ευρώ τον καθένα. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά την σύλληψή του, οι μετανάστες του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν πληρώσει στους Αλβανούς πάνω από 15.000 ευρώ για να περάσουν απέναντι.

Η σύλληψή του συγκεκριμένου ατόμου, οδήγησε στον αρχηγό της σπείρας των Αλβανών στην Αγγλία, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν πάνω από 100.000 ευρώ από το εμπόριο των μεταναστών. Σύμφωνα με τις αναφορές των αρχών στο Καλαί, οι μετανάστες που μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο υψηλό αντίτιμο για την μεταφορά στην Αγγλία είναι κυρίως Άραβες, Σύροι, κάποιοι Ασιάτες και Αλβανοί.

Μάλιστα όπως αναφέρουν όσοι έχουν περάσει από αυτή την διαδικασία, δεν υπήρχε κανένα πεδίο διαπραγμάτευσης για την τελική τιμή, καθώς οι Αλβανοί μαφιόζοι είχαν το επιχείρημα ότι αν δεν σας αρέσει, πηγαίνετε στην Ελλάδα (εννοώντας την μεταφορά με τα πλοιάρια και τους θανάτους στο Αιγαίο).