Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παγκόσμιος αναβρασμός για την Συρία: ΒΙΝΤΕΟ με πυραύλους να κατευθύνονται στην βάση που βρίσκονται Ρώσοι



Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί την πυραυλική επίθεση στην κεντρική Συρία.

Ο πύραυλοι που έπληξαν το συριακό αεροδρόμιο T4 στην Χόμς ήταν 20 στον αριθμό, σύμφωνα τα όσα μεταδίδονται μέχρι αυτήν την στιγμή.

Προς το παρόν οι ΗΠΑ αλλά και Γαλλία-Ισραήλ αρνούνται κάθε ανάμιξη στο χτύπημα ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ισραηλινά μαχητικά πετώντας μέσω Λιβάνου εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα.

 

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως δύο μαχητικά αεροπλάνα του Ισραήλ χτύπησαν την στρατιωτική βάση. Σύμφωνα πάντα με την Μόσχα, τα μαχητικά τύπου F-15 έριξαν οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους, αλλά πέντε από αυτούς καταρρίφθηκαν πριν πέσουν στο αεροδρόμιο.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 14.

Υπάρχουν πληροφορίες πως μεταξύ των θυμάτων, υπάρχουν τόσο Ρώσοι, όσο και Ιρανοί, καθώς βρίσκονταν στην βάση.

Σημειώνεται πως η Ρωσία συγκάλεσε για σήμερα Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε μια συνεδρίαση όπου θα συζητηθούν οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Νωρίτερα χτες, εννέα από τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του σώματος για να συζητηθούν οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση χημικών όπλων στην Συρία.

Στον Ο.Η.Ε. επικρατεί αναβρασμός, όπως και στον πλανήτη, καθότι τα μικρά μέτωπα που «βράζουν» αναμένεται να προκαλέσουν, ανά πάσα στιγμή, παγκόσμια σύρραξη.