Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παγκόσμιο ρεκόρ δίαιτας – Ο άνθρωπος που έγινε… στιλάκι απέχοντας από το φαγητό επί 382 ημέρες



Έχοντας φθάσει τα 206 κιλά κατάλαβε ότι δεν πήγαινε άλλο. Ήθελε να αδυνατίσει διακαώς. Και το ήθελε τόσο πολύ που άρχισε μια δίαιτα που έχει μείνει στην ιστορία, αφού άντεξε χωρίς τροφή ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 382 ημέρες.

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η έκδοση ενός ιατρικού περιοδικού μεταπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής, στο οποίο δημοσιεύθηκε η απίστευτη ιστορία του 27χρονου «εξαιρετικά παχύσαρκου» άνδρα από τη Σκωτία.

Ο Άνγκους Μπαρμπιέρι ξεκίνησε τη δίετα χωρίς να έχει θέσει μεγαλεπήβολους στόχους. Σιγά-σιγά άρχισε να χάνει κιλά, πέφτοντας από τα 206 στα 81 κιλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Νταντί στη Μεγάλη Βρετανία, το βάρος του παρέμεινε σταθερό στα 88 κιλά, για πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την πρωτοφανή δίαιτα στην οποία υπέβαλε τον εαυτό του.

«Πριν μερικά χρόνια ένας εξαιρετικά παχύσαρκος άνδρας προσήλθε για θεραπεία. Αρχικά, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να παρατεταμένη νηστεία, όμως από τη στιγμή που προσαρμόστηκε τόσο καλά και σε συνδυασμό με την αγωνία του να φτάσει στο ιδανικό βάρος, η νηστεία συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να αποτελεί την πιο μακροχρόνια νηστεία μέχρι σήμερα (σ.σ. Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, 1971)», έγραψαν τότε οι γιατροί, κατά τη δημοσίευση της υπόθεσης.

Όσο για την… μέθοδό του… Κατά τη διάρκεια των 382 ημερών ο Μπαρμπιέρι δεν έφαγε καθόλου στερεά τροφή καθώς η καύση του λίπους του σώματός του κάλυπτε τις ενεργειακές του ανάγκες και παρόλο μετά από ένα σημείο, παρουσίασε συμπτώματα υπογλυκαιμίας, οι γιατροί κατάφεραν με την κατάλληλη αγωγή να τον κρατήσουν υγιή.