Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι γιατροί της είπαν πως έχει ένα μήνα ζωής αλλά δεν το βάζει κάτω



Μια γενναία νεαρή γυναίκα αρνήθηκε να παραιτηθεί αφότου οι γιατροί της είπαν ότι έχει καρκίνο και της έδωσαν μόνο ένα μήνα ζωής.

Η 29χρονη Rhiana, διαγνώστηκε εσφαλμένα με επιπεφυκίτιδα τον Μάιο, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα, κάνοντάς την υποφέρει από πονοκεφάλους, να βλέπει διπλά και νιώθει ένα μούδιασμα στο πρόσωπό της.

Μετά από μια μαγνητική τομογραφία που έδειξε ότι είχε έναν όγκο που αναπτύσσεται στο νεύρο μεταξύ του ματιού και του εγκεφάλου της, η Rhiana τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Rhiana, 29, was finally diagnosed with terminal brain cancer after a malignant tumor was found growing on the nerve between her eye and brain causing her to be in constant pain

“Ένιωσα σαν να τρώει κάποιος το πρόσωπό μου,” αποκάλυψε η Rhiana στο Channel 7.

“Ρώτησα το γιατρό ‘Άρα θα πεθάνω από αυτό;’ Κι εκείνος μου είπε ‘ναι’”.

Αλλά η Rhiana δεν παραιτήθηκε. Μετά από πολύ κλάμα, ορκίστηκε να πολεμήσει την ασθένειά της με τη βοήθεια της οικογένειάς της και των αγαπημένων της φίλων, παρά το γεγονός ότι έχει συνεχώς πόνους.

“Είναι σκληρό, δεν συγκρίνεται αυτό το πράγμα,” είπε ο πατέρας της Thomas, θαυμάζοντας την κόρη του για τ’ ότι δεν έχει παραιτηθεί ποτέ από αυτόν τον αγώνα.

 She was mistakenly treated for conjunctivitis in May before an MRI finally revealed the tumour

Η γυναίκα από το Περθ σχεδιάζει να πάει στο Σίδνεϊ για να συναντήσει τον Δρ.Charlie Teo, έναν εξειδικευμένο χειρουργό με ιστορικό επεμβάσεων σε σημεία στον εγκέφαλο που άλλοι χειρουργοί δεν επεμβαίνουν.

Ωστόσο, η θεραπεία με το περίφημο γιατρό κοστίζει πάνω από $100.000, γι’ αυτό η οικογένεια έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία στο GoFundMe για να βοηθήσει τη Rhiana πληρώσει τα ιατρικά έξοδά της.

Rhiana hopes her diagnosis reminds everyone to pay attention to their body's 'warning signs'

“Ο καρκίνος είναι κακοήθης και τελευταίου σταδίου,” έγραψε στη σελίδα ο στενός της φίλος Dean Simcock.

“Υπάρχει μια αίσθηση ελπίδας με την επέμβαση ενός εξειδικευμένου και αξιόπιστου νευροχειρουργού στο Σίδνεϊ που έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να χειρουργήσει τον όγκο της Rhiana. Το όνομά του είναι ο Δρ. Charlie Teo.”

“Θα μπορούσε να είναι η τελευταία και μοναδική ελπίδα της Rhiana για θεραπεία. Φυσικά αυτή η ευκαιρία και το επίπεδο εμπειρίας του Δρ. Teo έχουν υψηλό κόστος.”

Rhiana's friends and family are helping raise money for Rhiana to see Dr Charlie Teo (pictured)

Η σελίδα μάζεψε 26.817 δολάρια σε μόλις τρεις εβδομάδες με τη βοήθεια 427 δωρητών.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί η χειρουργική επέμβαση στο Σίδνεϊ και θα μεταφερθούν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της Rhiana για να εξασφαλιστεί ότι θα έχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα χρήματα.

Rhiana's (left) friends have flocked to her GoFundMe and Facebook to leave supportive messages

“Η Rhiana αγαπά όλους τους γύρω της, και έχει θετική στάση με όλους,” έγραψε ο κ. Simcock. “Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να μεταβιβάσουμε τη θετικότητά μας για να τη στηρίξουμε σ’αυτόν τον δύσκολο κι εξαντλητικό αγώνα.