Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Μπέζος ζυγίζει τις επιλογές του, το National Enquirer σε θέση άμυνας



Τα επόμενα βήματά του απέναντι στην AMI, εκδότρια εταιρεία του περιοδικού National Enquirer, που κατηγορεί για εκβιασμό, προσπαθεί να καθορίσει ο Τζεφ Μπέζος. 

Ο ιδιοκτήτης της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη εξετάζει, όπως αναφέρει το Bloomberg, κατά πόσο θα αφήσει την AMI να μπλέξει βαθύτερα με τις εισαγγελικές αρχές ή θα πρέπει ο ίδιος να συνεχίσει την μάχη εναντίον της- ή και τα δύο. 

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιό τους τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το National Enquirer  τα ρεπορτάζ για τη σχέση του Τζεφ Μπέζος με πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, προκειμένου να δει κατά πόσο παραβίασε προηγούμενο εξωδικαστικό συμβιβασμό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. 

H AMI είχε στο πλαίσιο του συμβιβασμού με τις εισαγγελικές αρχές συμφωνήσει να αποφύγει την όποια παράτυπη συμπεριφορά, προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για την υπόθεση των γυναικών, που πληρώθηκαν από τον προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, προκειμένου να σιωπήσουν. 

Ο δικηγόρος της AMI, Έλκαν Αμπράμοβιτς, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε κανενός είδους εκβιασμός, ούτε πολιτικά υποκινούμενη ενέργεια  εναντίον του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και πως τα άρθρα βασίστηκαν σε «αξιόπιστες πηγές, γνωστές στον Μπέζος». Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει πως οι καταγγελίες Μπέζος θα θέσουν σε κίνδυνο τον συμβιβασμό με τις εισαγγελικές αρχές, απάντησε, «οπωσδήποτε όχι». 

Όσον αφορά στις σχέσεις του περιοδικού με την Σαουδική Αραβία, παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή είχε επιδιώξει χρηματοδότηση από Σαουδάραβες, αλλά τελικά δεν την έλαβε ποτέ.

Ο Αμπράμοβιτς υποστήριξε ότι τα μηνύματα, που δημοσίευσε ο Μπέζος, ήταν μία προσπάθεια επίλυσης των διαφορών των δύο πλευρών. Όπως είπε ο Μπέζος δεν ήθελε να δει ακόμη ένα άρθρο για τη σχέση του και η ΑΜΙ δεν ήθελε «να δει ακόμη έναν λίβελο εναντίον της σχετικά με το πώς τα άρθρα ήταν έμπνευση του Λευκού Οίκου, της Σαουδικής Αραβίας ή είχαν να κάνουν με την Washington Post». Δεν το βλέπουν, ωστόσο, όλοι ως επίλυση διαφορών.