Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μέρκελ και Μόδα: Δεν συναντήθηκαν ποτέ



Πολλά έχουν γραφτεί για την Άνγκελα Μέρκελ και το ντύσιμο της έχει σχολιαστεί αρκετά. Η αλήθεια είναι πως δεδομένου της θέσης της ως Καγκελάριος της Γερμανίας πρεπει να επιλέγει και ανάλογο outfit. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές καταλήγει να φοράει τα ίδια ρούχα σε διαφορετικά χρώματα-όχι ότι και κάποιος από όλους εμάς θα είχε ποτέ τη συγκεκριμένη κυρία στο μυαλό του ως fashion icon.

Ελευθερία Καραμπίνη

Το σύνηθες είναι το κλασικό γυναικείο σακάκι και τις περισσότερες φορές σε χρώματα οπως γκρι, μπεζ και καφέ. Πολλές φορές όμως την έχουμε δει να επιλέγει το ίδιο look σε διαφορετική απόχρωση και δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που διαλέγει έντονα και φωτεινά χρώματα οπως κόκκινο, κίτρινο ή ακόμη και πράσινο. Οι επιλογές που κάνει στο ντύσιμο της είναι συνήθως safe με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να βγαίνει και ίδια στις φωτογραφίες των περιοδικών, στις συνεντεύξεις της ακόμη και στα social media. Πρέπει να παραδεχτούμε πως η Γερμανίδα πολιτικός δεν πρεπει να ενημερώνεται πολύ για τη μόδα ούτε φυσικά δείχνει να την ακολουθεί και ιδιαίτερα. Δεν γνωρίζουμε εάν ντύνεται μόνη της ή εάν υπάρχει καποιος στυλίστας που τη συμβουλεύει, πάντως η γκαρνταρόμπα της χρειάζεται επειγόντως αλλαγή.

Τις περισσότερες φορές επιλέγει παντελόνια σε μαύρο χρώμα και γενικά αποφεύγει τις φούστες. Η πρόσφατη επίσκεψη της στην Αθήνα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθως επέλεξε να φορέσει πάλι ίδιου χρώματος outfit και φυσικά το συνδύασε με παρόμοια αξεσουάρ και με το ίδιο κλασικό χτένισμα που τη '' γνωρίζουμε'' τόσα χρόνια. Σε έρευνα που έγινε στο παρελθόν σχετικά με το ντύσιμο της, αποκαλύφθηκε ότι το κάθε σακάκι της Μέρκελ ξεπερνάει τα 700€ σε τιμή και ότι η ίδια διαθέτει πάνω από εκατό περιπου κομμάτια στη ντουλάπα της, τα οποία τα αλλάζει ανάλογα με τη περίσταση και τη διάθεση της. Το ότι επιλεγει φυσικά να μιλήσει σε οικογένειες και σε ανέργους που δεν έχουν χρήματα φορώντας τόσο ακριβά ρούχα είναι άλλη ιστορία. Το σίγουρο πάντως πως πολλοί σχεδιαστείς μόδας θα πονάνε βαθια μέσα τους με τις ενδυματολογικές τις επιλογές.