Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το μενού του επίσημου δείπνου της βασίλισσας στον Τραμπ



Τέσσερα πιάτα, πάνω από 2.000 ασημένια μαχαιροπήρουνα και… τήρηση του πρωτοκόλλου περιλάμβανε το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο Μπάκιγχαμ.


REUTERS/POOL
 

Σύμφωνα με το Reuters, για τον κ. Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε μια τέτοια ιεροτελεστία, ωστόσο η βασίλισσα είναι μάλλον συνηθισμένη, καθώς επρόκειτο για την 113η φορά που οργάνωσε μια τέτοια επίσημη τελετή.

 

REUTERS/POOL
 
 

Μετά από μια σύντομη ομιλία της βασίλισσας και την πρόποση του Αμερικανού προέδρου, ακολούθησε το σερβίρισμα: φιλέτο ιππόγλωσσου στον ατμό με μους νεροκάρδαμου για αρχή, κατόπιν αρνάκι Γουίνδσορ με λαχανικά, σαμπλέ φράουλας με κρέμα λεμονόχορτου και τέλος επιλεγμένα φρέσκα φρούτα.

Για το δείπνο χρησιμοποιήθηκε το σερβίτσιο Grand Service που είχε παραγγείλει ο Γεώργιος Δ΄ όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας το 1806.

Τα άνθη ήταν αποχρώσεις του ροζ, περιλαμβάνοντας παιώνιες και τριαντάφυλλα.


EPA/STR / POOL
 

Στο πλαίσιο του δείπνου, οι προετοιμασίες για το οποίο ήταν πυρετώδεις, οι άνδρες φορούσαν λευκό παπιγιόν και σακάκι με «ουρά», ενώ οι γυναίκες μακριά φορέματα, με τη Μελάνια να επιλέγει ένα σύνολο Dior με λεπτομέρειες από μετάξι και τούλι.