Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βασίλισσα Ελισάβετ



Η 91χρονη αποκάλυψε για την ακρίβεια πως πολλές φορές δυσκολεύεται να φορέσει τα διαμάντια και τα πολυτελή περιδέραια που της επιβάλλει η θέση της, ωστόσο αυτό που τρέμει πιο πολύ απ′ όλα είναι το στέμμα της, το οποίο μάλιστα -όπως εκείνη αναφέρει- είναι τόσο βαρύ που εύκολα θα μπορούσε να της σπάσει το λαιμό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξηγώντας πως το στέμμα αναδιαμορφώθηκε μετά τη στέψη του George VI σχολίασε ότι «είναι πολύ μικρότερο». «Ευτυχώς ο πατέρας μου κι εγώ έχουμε περίπου το ίδιο σχήμα κεφαλιού».

«Δεν μπορείς όταν το φοράς να κοιτάς κάτω για να διαβάσεις την ομιλία σου. Πρέπει να φέρεις την ομιλία κοντά σου. Διαφορετικά θα μπορούσε να σπάσει ο λαιμός σου. Θα έφευγε το στέμμα. Υπάρχουν λοιπόν κάποια μειονεκτήματα στα στέμματα, αλλά είναι πολύ σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά γελώντας.

Η βασίλισσα μιλάει, επίσης, με στοργή για δύο μαργαριτάρια που κρέμονται κάτω από τις δύο «αψίδες» του στέμματος καθώς όπως εξηγεί «ήταν προορισμένα για σκουλαρίκια. «Δεν είναι ευτυχισμένα γιατί προορίζονταν για ζωντανά όντα και όχι για να κρέμονται έτσι για χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.