Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το χωριό που εμφανίζεται μόνο μια φορά τον χρόνο



 

Το χωριό Κορντί στην ομόσπονδη πολιτεία της Ινδίας, Γκόα, στα νοτιοδυτικά παράλια της χώρας, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, καθώς είναι ορατό μόνο για ένα μήνα το χρόνο.

Τους υπόλοιπους 11 μήνες το χωριό εξαφανίζεται κάτω από το νερό και οι κάτοικοι έχουν ήδη εγκατασταθεί σε άλλα χωριά, καθώς τους δόθηκε γη και αποζημίωση.Όταν το νερό υποχωρεί, επιστρέφουν και γιορτάζουν σε ό,τι έχει απομείνει από τα πρώτα σπίτια τους.

Η χριστιανική και η ινδουιστική κοινότητα, περισσότερες από 600 οικογένειες, συγκεντρώνονται ξανά στο μέρος που έμεναν κάποτε, διοργανώνοντας ετήσιες θρησκευτικές γιορτές.

Διαβρωμένη γη, πετρώματα δέντρων, ερείπια σπιτιών και θρησκευτικών δομών, σπασμένα υπολείμματα ειδών οικιακής χρήσης, κατεστραμμένα κανάλια νερού και μίλια άγονου εδάφους που διασταυρώνονται με υδάτινα σώματα, κάνουν την εμφάνισή τους.

Το χωριό βρισκόταν ανάμεσα σε δύο βουνά ,στη δυτική περιοχή Γκατς, με τον ποταμό Σαλαουλίμ να διέρχεται μέσα απ’αυτό. Όπως μεταδίδει το BBC, κάποτε ήταν ένα ακμάζον και εύφορο χωριό με 3.000 κατοίκους, ωστόσο το 1986 έπαψε να υπάρχει, καθώς η κατασκευή του πρώτου φράγματος του κρατιδίου το εξαφάνισε.

Η γη του χωριού ήταν εύφορη και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, περίπου 3.000 κάτοικοι, εργαζόταν σε ορυζώνες περιτριγυρισμένους από καρυδιές, κάσιους και μάνγκο.