Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γκριζέλντα Μπλάνκο: Η πιο αδίστακτη γυναίκα στον πλανήτη που έστησε ολόκληρη αυτοκρατορία από ναρκωτικά



 H Griselda Blanco γνωστή ως η «βασίλισσα της κοκαΐνης» ή «η ασυμβίβαστη και αμείλικτη, το κολομβιανό "queenpin" διέδωσε το εμπόριο κοκαΐνης από τη δεκαετία του 1970, ενώ συνεργάστηκε στενά και με τον θρυλικό Pablo Escobar. Ο Escobar ήταν ο μεγαλύτερος βασιλιάς των ναρκωτικών αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Μπλάνκο ήταν  προστατευόμενη του Εσκομπάρ, αν και πολλοί το αμφισβητούν, ισχυριζόμενοι ότι οι δύο ήταν θανάσιμοι αντίπαλοι.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Μπλάνκο, αφού έχτισε το όνομά της ως διακινητής στη δεκαετία του '70, ήταν ένας σημαντικός παίκτης στους πόλεμους των ναρκωτικών του Μαϊάμι της δεκαετίας του 1980. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της τρομοκρατίας, έκανε πολλούς εχθρούς σε όλη την Κολομβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, ήταν υπεύθυνη για 250 δολοφονίες.

"Οι άνθρωποι ένιωθαν τρόμο όπου κι αν πήγαινε", δήλωσε ο Nelson Abreu, πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονίας στο ντοκιμαντέρ Cocaine Cocaine. "Η Griselda ήταν χειρότερη από οποιονδήποτε από τους άνδρες που συμμετείχαν στο εμπόριο ναρκωτικών." Πέρα από τη βιαιότητα αυτή, η Griselda Blanco ήταν επίσης λάτρης χλιδάτων συνηθειών. Είχε ένα αρχοντικό στην παραλία του Μαϊάμι, εκατοντάδες διαμάντια που αγόραζε από την Πρώτη Κυρία της Αργεντινής Εύα Περόν καθώς και ένα μηχανικό πιστόλι με σμαράγδι και χρυσό.

Η Griselda Blanco γεννήθηκε το 1943 και ξεκίνησε τη ζωή της μέσα στο έγκλημα. Μόλις ήταν 11 ετών, φέρεται να απήγαγε ένα 10χρονο αγόρι, έπειτα το πυροβόλησε και το σκότωσε αφού οι γονείς του απέτυχαν να πληρώσουν τα λύτρα. Σύντομα, η σωματική κακοποίηση στο σπίτι την ανάγκασε να βγει από την Καρθαγένη και στους δρόμους της Μεντεγίν, όπου επέζησε ως πόρνη.

Medellin Colombia

Επιβίωσε με το τρίπτυχο απαγωγές, μικροκλοπές, πορνεία μέχρι που παντρεύτηκε το σωματέμπορο Κάρλος Τρουχίλο με τον οποίο και απέκτησε 3 παιδιά. Οι δυο τους χώρισαν άσχημα και με μεγάλες διαμάχες στα τέλη του '60 και λίγο αργότερα ο Τρουχίλο είχε την τύχη όλων των εχθρών της Μπλάνκο.

Ο επόμενος γάμος της Μπλάνκο ήταν με τον έμπορο κοκαΐνης Αλμπέρτο Μπράβο, με τον οποίο ανέπτυξαν τις επιχειρήσεις τους. Οι επιχειρήσεις με την κολομβιανή ήταν τόσο επικερδείς που τους «ανάγκασαν» να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη. Μέχρι τα μέσα του ’70 η «γιαγιά της κοκαΐνης» είχε ήδη πιλότους αεροσκαφών στις υπηρεσίες της, προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Χρησιμοποίησε ως όπλο της την βία. Σε όλη της την καριέρα προσπάθησε να πείσει τους άνδρες ναρκοβαρώνους γύρω της ότι δεν ήταν ένα άτομο με το οποίο θα ξέμπλεκαν εύκολα. Στην καριέρα της έμεινε γνωστή και με το προσωνύμιο «Νονά» αλλά και «Μαύρη Χήρα». Και αυτό γιατί δολοφόνησε και τους 3 συζύγους της, ενώ οργάνωσε και τους φόνους πάνω από 40 ατόμων μεταξύ Νέας Υόρκης και Μαϊάμι. Μάλιστα ήταν περήφανη για τον φόνο ενός δίχρονου παιδιού καθώς όπως είχε παραδεχθεί η ίδια «θα αναστάτωνε τον πατέρα του».
Οι επιχειρηματικές και φονικές εφευρέσεις

Η Μπλάνκο ήταν μία γυναίκα που προκαλούσε τον τρόμο και στους εχθρούς της αλλά και στους δικούς της. Όταν έφυγε με τον δεύτερο άντρα της από την Κολομβία και μπήκε στο εμπόριο της κοκαΐνης από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στις ΗΠΑ έπρεπε να σκεφτεί διάφορους τρόπους ώστε να μπορεί να βάζει τα ναρκωτικά με μεγαλύτερη επιτυχία στη χώρα. Τα αεροπλάνα μετέφεραν πολύ μεγάλες ποσότητες αλλά πλέον είχε γίνει επικίνδυνη η προσγείωσή τους χωρίς απώλειες. Έτσι εφηύρε και κατασκεύασε γυναικεία εσώρουχα με ειδικές θήκες όπου μέσα τους έμπαιναν τα πακέτα της κοκαΐνης. Η Μπλάνο ωστόσο ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε μηχανές με δύο αναβάτες για τις δολοφονίες drive-by που οργάνωνε. Μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 στον κόσμο των ναρκωτικών. Στο απόγειο της δόξας της «έτρεχε» μία επιχείρηση που της απέφερε 80 εκατ. δολάρια κάθε μήνα. Ωστόσο είχε δολοφονήσει τόσους πολλούς ανθρώπους στο Μαϊάμι και είχε δημιουργήσει τόσους εχθρούς που αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στην Κολομβία.

Εκτός αυτού το FBI έφτασε κοντά σε αυτήν και 30 από τους συνεργάτες της, στην μεγαλύτερη επιχείρηση για τα ναρκωτικά της ιστορίας των ΗΠΑ μέχρι τότε. Αλλά κατάφερε να ξεγλιστρήσει. Το προσωνύμιο «Μαύρη Χήρα» δεν βγήκε τυχαία. Όταν η Μπλάνκο επέστρεψε στη Μποκοτά είχε μαζί της ένα μικρό στρατό πιστών κακοποιών. Ήθελε να αντιμετωπίσει τον δεύτερο σύζυγό της Αλμπέρτο.

Όταν οι δύο στρατοί βρέθηκαν έγινε σφοδρή ανταλλαγή πυρών. Η Γκρισέλντα πυροβόλησε στο πρόσωπο τον άνδρα της παρόλο που είχε δεχθεί και η ίδια πυρά στο στομάχι. Ο τρίτος σύζυγός της την εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί και τον γιο τους. Μέγιστο λάθος καθώς βρέθηκε και εκείνος δολοφονημένος. Η Μπλάνκο ζούσε τη μεγάλη ζωή. Αφού είχε εξοντώσει τους αντιπάλους της έφτασε να έχει κέρδη μέχρι και 1 δισ. δολάρια. Διέθετε μια τεράστια βίλα στη Φλόριντα και στο Μαϊάμι Μπιτς καθώς και ένα στόλο πολυτελών οχημάτων. Το 1985 η αστυνομία κατάφερε να εισβάλει στο σπίτι της και να συλλάβει τη Μπλάνκο. Αρχικά, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο ακόμη και μέσα από τα κάγκελα συνέχιζε να διευθύνει το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που είχε υπό τον έλεγχό της, Οργάνωνε δολοφονίες, απαγωγές και κάθε είδους ενέργεια που χρειαζόταν ώστε να κρατήσει τα ηνία στη μεταφορά κοκαΐνης από την Κολομβία στις ΗΠΑ. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια και συγκεκριμένα το 2004 βγήκε από τη φυλακή και προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη της από τους εχθρούς που όλα αυτά τα χρόνια είχε δημιουργήσει.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γκριζελντα μπλανκο