Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φρίκη στη Γαλλία: Γονείς ανακάλυψαν ότι αφαιρέθηκαν ζωτικά όργανα από το 4χρονο παιδί τους που σκοτώθηκε τρία χρόνια μετά



Ο Mickael Coviaux με το ζόρι δεν πέφτει λιπόθυμος. Ο μπαμπάς του μικρού Γιάννη , που σκοτώθηκε στις 14 Ιουλίου 2016 στην τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια, μόλις έμαθε ότι  ο γιος του υποβλήθηκε σε νεκροτομή και του αφαίρεσαν ζωτικά όργανα τα οποία βρίσκονται ακόμη στο Νοσοκομείο Παστέρ. Ο ίδιος και η σύζυγος του, Σαμίρα, δεν έμαθαν τίποτα μέχρι σήμερα. Κανείς δεν τους ενημέρωσε."Βεβήλωσαν το σώμα του", λέει.

"Το ότι το έμαθα αυτό τρία χρόνια μετά με τρελαίνει θα μπορούσαν να έχουν καταστρέψει το σώμα του παιδιού μας χωρίς εμείς να το μάθουμε ποτέ", λέει ο Mickael. 

Ο μικρός Γιάννης βρισκόταν ανάμεσα στις εκατοντάδες των ανθρώπων που περπατούσαν στον πεζόδρομο της Νίκαιας, όταν ο δράστης έριξε ένα φορτηγό πάνω τους προκαλώντας πανικό και αφαιρώντας τη ζωή δεκάδων πολιτών. Επί τέσσερις ημέρες, οι γονείς του, Μικαέλ και Σαμίρα δεν μπορούσαν να δουν και να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους.Όπως συνειδητοποιούν σήμερα, αυτό συνέβη γιατί το τετράχρονο παιδί υπεβλήθη σε νεκροτομή και αφαίρεση των ζωτικών οργάνων, τα οποία παραμένουν ακόμη άταφα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Παστέρ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δηλώνει πως θα προχωρήσει σε αγωγή σε βάρος του δημοσίου, παράλληλα με την δικαστική διερεύνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συγγενείς των θυμάτων για ελλιπή μέτρα ασφαλείαςστην παραλιακή οδό της Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια της ταφής του Γιάννη οι γονείς ανακάλυψαν ότι το παιδί είχε υποβληθεί σε νεκροτομή.  «Μεταχειρίστηκαν τον γιο μου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τον τρομοκράτη που τον σκότωσε» λέει η μητέρα του παιδιού Σαμίρα.

Γιατί δεν αποκαταστήσατε τα όργανα μετά τη νεκροτομή; Γιατί προσθέσατε κι άλλο τρόμο σε όλα αυτά λέει ο μπαμπάς του μικρού Γιάννη εξοργισμένος και σίγουρος ότι άλλοι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί γι' αυτό.

"Φαντάζομαι ότι στη διάρκεια αυτών των πέντε ημερών που προσπαθούσαμε να δούμε και να πάρουμε τη σορό του παιδιού μας , μας χλεύαζαν", λέει ο Μickael στην Le Parisien. "Σκέφτομαι το νεκρό γιο μου στα χέρια τους κι αυτό με στοιχειώνει", προσθέτει.

Η Σαμίρα δεν κοιμάται πια. Οι εφιάλτες της επέστρεψαν. "Έχω την εντύπωση ότι έκα κομμάτι του γιου μου έχει κλαπεί. Ότι τον σκότωσαν για δεύτερη φορά.", λέει.

Ο δικηγόρος είπε ότι θα πάρει τα όργανα του Γιάννη και σύμφωνα με τη μουσουλμανική θρησκεία αυτά θα τοποθετηθούν στον τάφο του. Η μητέρα του Γιάννη Σαμίρα, που έχει ακόμα δύο παιδιά και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το πένθος λέει:"Δεν είμαι σίγουρη ότι θα το αντέξω αυτό. Φοβάμαι."