Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διάγγελμα ετοιμάζει ο Ιβάνοφ - Σε τροχιά ανοιχτής σύγκρουσης με Ζάεφ



Σε τροχιά ανοιχτής σύγκρουσης κινούνται οι σχέσεις κυβέρνησης και Προεδρίας της Δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ, με αφορμή τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον ΥΠΕΞ Νικόλα Ντιμιτρόφ στο προεδρικό μέγαρο διήρκησε μόλις δυο λεπτά.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, οι κ.κ. Ζάεφ και Δημητρόφ επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ιβανόφ «διέκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να συζητήσει για οφέλη που προκύπτουν από αυτή την ιστορική συμφωνία για το μέλλον της χώρας».

Μέσω της ανακοίνωσής της, η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες να ενωθούν γύρω από τις εθνικές προτεραιότητες. «Οι πολίτες έχουν τελικά την ευκαιρία να γράψουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους παρεμποδίσει να λάβουν την ενδεδειγμένη απόφαση για το μέλλον της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανάφεραν ότι η συνάντηση κράτησε δυο μόλις λεπτά και προσέθεσαν πως ο κ. Ιβανόφ θα απευθύνει εντός της ημέρας διάγγελμα σχετικά με τη συμφωνία. Σημειώνεται ότι ο Γκιόργκι Ιβανόφ έχει εκλεγεί με την στήριξη του κόμματος VMRO και έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη συμφωνία.