Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αυστραλός ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία: Μετέδωσε την επίθεση live - Δείτε βίντεο



Ένας 28χρονος Αυστραλός φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο ένα από τα δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία που άφησε πίσω της τουλάχιστον 40 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, το όνομα του δράστη είναι Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant).

Ο Τάραντ κατά τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε live στο Facebook την επίθεσή του σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε η αστυνομία ανακοινώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να «κατέβει» το υλικό.

Ένα τμήμα του βίντεο μετέδωσε η Dailymail. Σε αυτό φαίνεται ο Τάραντ να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται στο τζαμί.

 

 

Πληροφορίες μεταδίδουν ότι μόλις μπήκε στο τζαμί ο Τάραντ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δίνοντας χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Στο ίδιο βίντεο ο Τάραντ φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter  που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω στα οποία είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.

Δείτε τι έγραφε: