Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αποχωρεί και το Ισραήλ από την UNESCO



Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρεί από την UNESCO με αιτιολογικό τη «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ», σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και το Ισραήλ. 

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, λόγω της αντιισραηλινής στάσης που, όπως υποστηρίζει, τηρεί η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που έχει εξελιχθεί σε «θέατρο του παραλόγου»

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «εδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να προετοιμάσει την αποχώρηση του Ισραήλ από την Οργάνωση, παράλληλα με τις ΗΠΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο. 
«Η UNESCO έχει εξελιχθεί σε θέατρο του παραλόγου όπου διαστρεβλώνεται η ιστορία αντί να διαφυλάσσεται», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το Ισραήλ, χαιρέτισε την ανακοίνωση των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής» για τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελεί απόδειξη ότι θα πληρώσουν «ένα τίμημα» για τις αντιισραηλινές θέσεις τους.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στα Ηνωμένα Έθνη: εκείνη όπου, όταν κάποιος κάνει διακρίσεις σε βάρος του Ισραήλ, θα πρέπει να πληρώνει το τίμημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνι Ντάνον, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.