Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία σχεδιάζει ο Μακρόν



Το διάλογο για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων από τα σχολεία ανοίγει ο Γάλλος υπουργός Παιδείας , Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, σε μια προσπάθεια να γίνει πράξη η προεκλογική υπόσχεση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Express, ο υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να ζητείται από τους μαθητές να αποθηκεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε ειδικά κουτιά ασφαλείας, όταν φτάνουν στο σχολείο. 

«Στις συνεδριάσεις μας τοποθετούμε τα κινητά μας τηλέφωνα σε ντουλαπάκια προτού καθίσουμε όλοι μαζί. Θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται για κάθε ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών αιθουσών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συμπεριλάβει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων από τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια στην προεκλογική του εκστρατεία. 

Ειδικοί και ενώσεις εμπόρων έχουν επισημάνει ότι η χρήση των κινητών στις σχολικές αίθουσες έχουν ήδη απαγορευτεί στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι έρευνες έδειξαν ότι πολλοί μαθητες παραδέχθηκαν την παραβίαση του κανόνα.

Ορισμένοι δάσκαλοι θεωρούν τα κινητά ως πηγή απόσπασης της προσοχής και απειθαρχίας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ωστόσο υπό αυστηρό έλεγχο.

Ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους εκπροσώπησης γονέων μαθητών των γαλλικών σχολείων, γνωστός ως Peep, εξέφρασε επιφυλάξεις.

«Δεν το θεωρούμε πιθανό προς το παρόν. Σκεφτείτε ένα γυμνάσιο με 600 μαθητές. Θα αφήσουν όλοι αυτοί τα κινητά τους σε ένα κουτί; Πώς θα τ αποθηκεύσετε; Και θα τους τα δώσετε πίσω στο τέλος;», τόνισε ο επικεφαλής της Peep, Gerard Pommier.