Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανακαινίζουν το παλάτι του Μπάκιγχαμ - Μία μόνο πτέρυγα κοστίζει 369 εκατ. λίρες



Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλάζει και περίπου 3.000 αντικείμενα μετακινούνται από την ανατολική πτέρυγα σε άλλους χώρους του παλατιού ή σε άλλες βασιλικές κατοικίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν από την ανατολική πτέρυγα, όπου βρίσκεται το παγκοσμίου φήμης μπαλκόνι και διαθέτει 200 δωμάτια σε έξι ορόφους. Τουλάχιστον 200 πίνακες ζωγραφικής, 40 πολυέλαιοι, 1.000 αντικείμενα από κινέζικη πορσελάνη και 100 καθρέπτες μετακινούνται από το κίτρινο σαλόνι, τον κεντρικό διάδρομο και την κινεζική τραπεζαρία, έτσι ώστε το Μπάκιγχαμ να μεταμορφωθεί.

Η ανακαίνιση ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη και συνεχίζεται, με τους εργαζομένους να είναι προχωρούν στην επισκευή της υδραυλικής εγκατάστασης και θέρμανσης του παλατιού, οι οποίες έχουν χρονολογούνται από το 1950, ενώ η υποδομή του κτιρίου χρειάζεται επειγόντως γενική επισκευή.

Ο αρμόδιος για τα δημόσια κονδύλια, ύψους 369 εκατ. λιρών που δαπανώνται για το παλάτι, δηλώνει πεπεισμένος ότι οι επισκευές θα γίνουν εντός προϋπολογισμού και χρόνου.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με την συγκεκριμένη επένδυση στο παλάτι τώρα θα αποφύγουμε μια πιο δαπανηρή και ενδεχομένως καταστροφική», δήλωσε και πρόσθεσε ότι: «Θα εγκατασταθούν δύο ανελκυστήρες για τη βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών με κινητικά προβλήματα».

Οι εργασίες στο δωμάτιο της βασίλισσας δεν θα ξεκινήσουν ακόμη και αναμένονται σε περίπου επτά χρόνια. Ανώτερος βασιλικός αξιωματούχος ανέφερε: «Η βασίλισσα, όπως γνωρίζετε, είναι πολύ ρεαλιστική και θέλει να μείνει στο παλάτι και είπε: “Να μου πείτε πού θέλετε να πάω” και θα συμφωνήσει να πάει όπου είναι κατάλληλα».

Ανακαινίζεται η ανατολική πτέρυγα του Μπάκιγχαμ