Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ακύρωσε το ταξίδι στη Μέση Ανατολή η Κριστίν Λαγκάρντ



Υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων στην υπόθεση Κασόγκι η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή, κεντρικός σταθμός του οποίου θα ήταν το πενδυτικό συνέδριο του Ριάντ, γνωστό και ως «Νταβός της Ερήμου». 

Το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του αναφέρει την αναβολή των σχεδίων της κ. Λαγκάρντ, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίζει τον λόγο ή να κάνει την όποια αναφορά στην υπόθεση Κασόγκι. Είναι πάντως προφανές ότι η απόφαση συνδέεται άμεσα με τις τελευταίες εξελίξεις.

«Το προγραμματισμένο ταξίδι της Γενικής Διευθύντριας στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής αναβάλλεται», αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση του Ταμείου, στην οποία δεν δίνεται καμιά εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

 Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδονησία- και ενώ ηχηρά ονόματα της Wall Street ανακοίνωναν ότι δεν θα δώσουν το «παρών» στο Ριάντ- ενημέρωνε τουςε δημοσιογράφους ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει το πρόγραμμά της. 

Αν και όπως είπε τα δημοσιεύματα για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, της προκάλεσαν «φρίκη», θα συμμετείχε στο επενδυτικό συνέδριο, τονίζοντας: «εκπροσωπώ το ΔΝΤ σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έχω επαφές με πολλές κυβερνήσεις, αλλά πάντα λέω αυτό που έχω στο μυαλό μου».